rødekorsbåt
Tjøme og Hvasser Røde Kors Hjelpekorps har fått en ny båt som skal kunne ta seg fram bedre og raskere.
Røde Kors’ målsetning er å bygge ut sommerberedskapen ved sjøen til samme nivå som folk er vant med fra påskefjellet. Om sommeren er det ved sjøen folk ferdes – og der ulykkene skjer. Med bedre, raskere og sikrere båter har de lokale hjelpekorpsene denne sommeren kunnet være raskt på pletten når uhellet er ute.

Red Cross Version
På Tjøme fikk hjelpekorpset rett før fellesferien levert en skreddersydd ”Red Cross Version” fra båtbyggeriet Norsafe i Arendal. En liten og lett - men svært sjøsterk - båt med toppfart på 40 knop kommer raskt fram til trange og grunne viker og sund.

- Dette er en bedre og sikrere båt. Den har gjort oss i stand til å yte en bedre og sikrere tjeneste, sier beredskapskonsulent Even Sparre Knudsen i Vestfold Røde Kors.

Knudsen kan fortelle om både små og store oppdrag i sommer.

- Hittil i ferien har vi hatt over 40 oppdrag bare i Vestfold. De fleste oppdragene har vært enkel førstehjelp, men vi har også en del oppdrag av mer alvorlig karakter.

- Folk får problemer med både vær og skjær, og med store, raske båter hender det altfor ofte at noen regelrett kjører andre i senk, sier Knudsen.

Best dekning på ”solkysten”
Ambisjonen til er full beredskap langs hele norskekysten, men foreløpig har hjelpekorpsene best dekning der badetemperaturen er høyest. De er likevel parate til å bistå politiet, luftambulansen og brannvesen ved behov.

Hittil i ferien har det vært igangsatt en del leteaksjoner, men sommeren har ellers vært lite preget av alvorlige hendelser.

Kilde og bilde: Røde kors