sjusjøen ringsaker2_640x322
Laila Havn slipper å kjede seg på jobb. Telefon- og nettbestillinger raser på.

Bildet over: Laila Havn i Sjusjøen booking har mange flotte og ikke minst ganske dyre hytter til leie. (Foto: Ole Johan Storsve)

– Det begynner å bli fullt, og vi har kun fire utleieenheter igjen i uke sju.

Det sa Laila Havn til Ringsaker Blad mandag denne uken. Havn er daglig leder i Sjusjøen booking, en av to store utleieaktører av hytter og leiligheter i Norges største hytteby.

LES OGSÅ: Full gass på Sjusjøen

Årets nest største høytid står nå for dør. Danskene er først ute i uke sju, og storinnrykket starter i helga. Deretter kommer Oslo-folk og Hedmarkinger i uke åtte, før opplendingene tar ferie i uke ni.

8.000 for den billigste hytta

Laila Havn forteller at Sjusjøen booking leier ut hytter fra 8.000 kroner i vinterferien. Hyttene i denne prisklassen er på 50 kvadratmeter og har seks sengeplasser. Hvis vi plusser på to sengeplasser og utvider hytta til 100 kvadratmeter, starter prisen på 11.000 kroner.

Skulle reisefølget ha behov for 12 senger fordelt på 150 kvadratmeter, stor peis og badstu, er prisen rundt 22.000 kroner for en uke.

Leiligheter også

De aller fleste hyttene er naturligvis privateide, og mange kan tjene gode penger på utleie.

– Det er mange som kjøper hytte som en rein investering. Denne gruppen leier gjerne ut i alle høysesongene og kan tjene fra 70.000 kroner årlig. Men det er jo ikke gratis å ha hytta heller, og man må påregne minst 25.000 kroner i årlige utgifter, presiserer Havn.

Sjusjøen booking driver også utleie av leiligheter. Den billigste enheten måler mellom 18 og 25 kvadratmeter og er for to personer. Prislapp: 4620 kroner per uke. En leilighet på 78 kvadratmeter koster 10.800 kroner.

– Er det dyrere å leie hytter og leiligheter på Sjusjøen kontra andre og sammenlignbare vinterdestinasjoner i Norge? – Nei, det er det ikke. Prisene er ganske like, svarer hun.

Prisen øker i påsken

Havn forteller at leieprisene øker med mange tusen kroner i påskeferien. Den 150 kvadratmeter store hytta med 12 sengeplasser som i kommende nå koster rundt 22.000 kroner, blir 10.000 kroner dyrere i påskeferien.

– Påskeferien er den mest lønnsomme høytiden for oss. Men også nyttår er veldig god, dersom det er mange fridager, forklarer Havn.

– Hva med sommeren?

– Vi sliter litt med sommeren, og fra påske til St. hans er det nesten ingen ting.

– Hva kan du si om pågangen i forbindelse med årets vinterferie?

– Vi registrerer at mange har bestilt seinere enn før. Dette skyldes nok i hovedsak seint snøfall. Både Danmark og Tyskland har mye snø, og i Oslo-marka er det mer snø enn på Sjusjøen. Det er absolutt mot normalt. Snøforholdene gjør også at vi forventer en liten nedgang i utleievirksomheten sammenlignet med i fjor. Men som sagt, pågangen er likevel veldig stor, avslutter Laila Havn.

Klikk her for å gå til Hytteavisens Facebook-side