Ifølge kommuneoverlege Vegard Vige er badevannskvaliteten god på ni av de tolv stedene det ble tatt vannprøver tirsdag. Selv om vannkvaliteten fortsatt er for dårlig på Møvik, Bystranda og Storenes, mener Vige det er greit å bade i sjøen igjen.
– Resultatene er ganske bra, og ikke alarmerende. Ingen av verdiene er så høye at vi fortsetter å be folk om ikke å bade i sjøen lenger, uttaler Vegard Vige på Kristiansand kommunes nettsider.
Det var i helgen at en tjukk, gul smørje ble oppdaget flere steder. Prøver fra Agderlab påviste høye konsentrasjoner av kloakk og E. coli-bakterier i sjøen. De ferskeste prøvene som er analysert viser at ni av badeplassene har mindre enn 100 såkalte termotolerante koliforme bakterier per 100 milliliter vann, noe som betyr at vannkvaliteten er ganske bra. Grensen for dårlig badevannskvalitet går ved verdier over 1.000 og dårligst ut kommer Møvik med 500.
Hvem som har ansvaret for kloakkutslippet i helgen, som gjorde badestrendene i Kristiansand utrivelige, er foreløpig ikke kjent. Kloakken må imidlertid komme fra et cruiseskip, mente flere eksperter tirsdag, og utpekte Italienske «Costa Magica» som synderen.
Kommuneoverlege Vegard Vige sier det blir tatt nye prøver flere steder på onsdag. (©NTB)