slalomFredag og lørdag formiddag blir det regn og gråvær, men ut på dagen klarner det opp. Østlandet får sol og minusgrader resten av helgen. På Vestlandet vil det derimot holde seg grått med bygevær.

Storm
Den sørlige delen av Vestlandet og Agderfylkene vil få spesielt dårlig vær fra fredag kveld til lørdag formiddag.
– Det er varslet opp til full storm i perioder fra fredag til lørdag. Men det verste været kommer på natten. Det er et lavtrykk som kommer fra vest og som fortsetter over til Sverige på lørdag formiddag, forteller statsmeteorolog Ingrid Bentsen ved Meteorologisk institutt til NTB.
– Det er særlig Rogaland og Vest-Agder som blir rammet, men også Aust-Agder og sørlige del av Hordaland vil merke uværet. Men det er ikke sendt ut noe ekstremvarsel denne gang, og stormen vil gå ganske raskt over.

Best i øst
Mens solen dukker opp på Østlandet i helgen og holder seg der de første dagene av nest uke, ser det dårligere ut i resten av landet.
Også Møre og Romsdal og Trøndelag vil få merke vinden fra vest, og det blir nedbør i form av regn, sludd eller snø.
I Nord-Norge starter helgen litt bedre fredag, men lørdag og søndag blir det mildere, grått vær og noe nedbør. Lørdag blir det byger inne i landet og opphold ved kysten mens det blir omvendt på søndag.
Neste uke fortsetter godværet i store deler av Sør-Norge de første par dagene. Deretter synker temperaturen og det kan komme nedbør, sier Bentsen.

Mye snø
Mens nedbøren i lavlandet har falt som regn har det kommet mye snø i fjellet. Nettstedet Skiinfo.no melder at det er strålende forhold i veldig mange alpinanlegg. Hele 60 anlegg holder nå åpent.
Situasjonen er en helt annen enn for et år siden. Da var det lite snø i fjellet mens snødybden nå kan måles i meter. Voss fjellandsby topper listen med nesten 2,5 meter snø, men også andre steder er det mye nysnø og fine forhold både for alpinister og andre skiløpere. (©NTB)