Tidligere gjaldt eiendomsskatten bare Gol sentrum, skriver Hallingdølen. I Råde i Østfold er takstmennene i sving og "hytteskatten" blir en realitet fra neste år. De nye sju millionene Gol kommune tar inn på skatten er innarbeidet i langtidsbudsjettet for 2011. Vedtaket ble ifølge Hallingdølen truffet mot Senterpartiets (4), Høyres (3) og Fremskrittspartiets (3) stemmer.

Råde innfører eiendomsskatt i full bredde fra neste år. Sju takstmenn er i full gang med å beregne markedsverdien for boliger og hytter. Første regning for eiendomsskatt skal etter planen betales i mai måned, skriver Fredriksstad Blad.

– Vi regner med å ha skattelisten klar rundt 1. mars, sier eiendomsskattesjef Arild Torp i Råde kommune til avisa.
843 fritidsboliger er blant takstobjektene. For eiendommene i Råde blir eiendomsskatten satt til to promille av antatt markedsverdi. Rundt 20. mai vil regningen forfalle for 1 og 2. termin, dvs. første halvår. Fra annet halvår 2010 er det meningen at eiendomsskatten skal betales i en fellesfaktura, sammen med de kommunale avgiftene.

For boliger er det tatt utgangspunkt i en boligpris på 13 000 kroner per kvadratmeter bruksareal, for hytter er beløpet økt til 14 000 kroner.
 
Takstmennene kommer frem til en sum avhengig av hvordan det ser ut på tomta og ut fra beliggenheten. Det sier seg selv at en hytte i Vansjø får en lavere takst per kvadratmeter enn en som ligger ved sjøen i Saltnes, fastslår eiendomsskattesjefen overfor FB.