Dette framgår i svar på dispensasjonssøknad fra Stein Erik Hagens arkitektfirma Halvorsen & Reine as i Drammen, skriver Kragerø Blad Vestmar.

Les også: Rimi-Hagens nye idyll

Skal rive

Stein Erik Hagen ønsker å rive eksisterende hytte, anneks og båthus på sin nyinnkjøpte fritidseiendom Ropen.

 Eiendommen ble solgt til Hagen i fjor for rundt 16 millioner kroner. Hagen har engasjert arkitektfirmaet Halvorsen & Reine as i Drammen til å forestå søknadsprosessen.

Les også: Her er Telemarks billigste hytte

- Hytta blir for høy

Hagen ønsker et tre etasjers sørlandshus på 100 kvadratmeter som erstatning for den eksisterende hytta. I tillegg ønsker han å rive båthuset og erstatte dette. Eksisterende anneks og utedo vil bli revet og lagt inn i den nye hytta.Stein Erik Hagen ønsker å kople Ropen til offentlig vann og avløp når det blir tilgjengelig forbi øya. 

Arkitektfirmaet har nå fått svar fra Kragerø kommune og administrasjonen mener både ny hytte og båthus får en for høy mønehøyde i forhold til fjernvirkning. Administrasjonen kan ikke se at søknaden oppfyller vilkårene i plan- og bygningsloven slik at dispensasjon kan gis.

– På denne bakgrunn bes arkitekten sammen med utbygger vurdere tiltakene på nytt og eventuelt tegner om prosjektet. Spesielt størrelse og høyder bør vurderes nøye, sier rådmannen i sitt svar på dispensasjonssøknaden. Administrasjonen understreker at ikke noe arbeid kan påbegynnes før tillatelser foreligger.

Besøk Hytteavisens facebookside