Hytte-eieren selv og lokale politikere fra Råde Høyre påpekte hvor urimelig byggeforbudet i strandsonen slår ut i denne saken. Med begrunnelsen om at utvidelsen av luftebalkongen hindret den almenne ferdsel fikk Olsen nei på sin søknad. Han ville flytte på to terrassestolper slik at luftebalkongen i annen etasje kunne utvides med 10 kvm, melder Fredriksstad Blad.

Saken har engasjert kraftig i lokalsamfunnet etter Fredriksstad Blads oppslag, noe blant annet kommentarene på FBs nettavis viser. Råde Høyre mener at det fortsatt må kunne gis rom for lokalt skjønn i slike saker. Det eneste lokalpolitikerne kan gjøre nå er å sende saken tilbake til Fylkesmannen. Da kan Fylkesmannen opprettholde sitt nei, mot formodning si ja eller sende den tilbake til Råde med en klar fraråding.

- Det siste må tolkes som et tja og kan da vi gi Knut Arild Olsen tillatelse til å utvide sin lufteveranda. Det sier Høyres Einar Smedsvig, som tok opp saken i utvalg for teknikk onsdag. Et enstemmig og tverrpolitisk flertall sendte saken tilbake.

 

LES OGSÅ: NEKTES Å FLYTTE TO STOLPER 1,7 METER