Bestefar er Hytteavisens redaktør Leif Magne Flemmen, som hytteferierer på Blefjell sammen med storfamilien. - Vi har vært femten mennesker på åtti kvadratmeter, opplyste Flemmen til TV2-seerne, - fem barnebarn, mødre, fedre, tanter og onkler - og de to besteforeldrene. Og la til at det går veldig fint, bare alle sammen er overbærende med hverandre og ikke henger seg opp i bagateller, som litt støv og rusk.
Halvard og Hanna
Halvard og Hannah trives på hytta sammen med bestefar og resten av storfamilien.

Har malt påskeegg

- Vi går på ski, aker og har det gøy, fortalte de to barnebarna, som også kunne vise fram påskeegg som de hadde malt. De hadde også med seg en fiffig liten sak til å suge ut innholdet av eggene med, for det kan jo være ganske tungt å blåse.

Koser seg rundt bålpanna

Bålpanna er en slager hos familien Flemmen. Der steker de vafler og griller marsmallows og rett og slett bare koser seg. Og så steker de pølser.

Stjerne-app

Og så har Hanna og Halvard vært ute med bestefar og kikket på stjernene. - Vi gikk et godt stykke på ski med hodelykter, før vi slo av lyktene. Og der, i stummende mørke, langt ute på Blefjell, rettet Leif Magne I-paden sin mot stjernene, og så kunne de lese hvilke stjerner de så, fordi han hadde lastet inn en app for formålet.
generator
Denne generatoren gjør om ovnsvarme til strøm.

Nyttig duppeditt

Teknologien gir oss stadig nye muligheter på hytta, og Leif Magne Flemmen hadde med seg en kjekk generator som rett og slett kan settes på ovnen. Der gjør den om varme til strøm til for eksempel PC, TV og mobiltelefon. Det er den samme teknologien som vi kjenner fra vifter som sirkulerer varmen fra ovnen, så vi får jevnere varme i hytta, samtidig som vi bruker mindre ved. Det fins også en liten variant som bruker telys som energikilde. Energien fra telyset overføres da til ei LED-lampe, som gir 18 ganger så mye lys som telyset.