De driftige kvinnene, som også er habile skuespillere, har brukt hundrevis av dugnadstimer på å sette i stand Loshuset. Det får de disponere etter at Vestfold fylkeskommune og Nøtterøy kommune for noen år siden kjøpte de tre Bolærne-øyene fra forsvaret. 

Overnattingsmuligheter

Skjærgårdskvinnene får bruke huset som kulturhus og møtelokale, som en kompensasjon for dugnadsarbeidet, men huset er også tilgjengelig som skjærgårdshytte i sommerferien.

Da kan folk flest leie det på ukebasis. Også flere andre av husene på Bolærne er til leie gjennom fylkeskommunen. Mens andre, i tillegg til spektakulære Fulehuk fyr og massevis av andre flotte steder både øst og vest i indre og ytre Oslofjord, leies ut som kystledhytter i regi av Oslofjorden Friluftsråd.

De aktuelle nettstedene er henholdsvis bolerne.no og oslofjorden.org

Les også artikkelen vår om andre mulige sommerhus du kan leie.

Flybåten Østfold (1)
Flybåten frakter deg raskt mellom Østfold og Vestfold og til Bolærne.

Rask og effektiv transport

Også om du ikke har egen båt, er det veldig kurant å komme seg ut til Bolærne. Flybåten, som opprinnelig mest var tenkt for å frakte østfoldinger til Torp og vestfoldinger til Rygge, har også turer til de tidligere militærøyene, fra Engelsviken i Fredrikstad kommune og Husvik i Tønsberg.

Grevestua
Grevestua er, i likhet med grevinneparken, blitt ei perle.

Grevens jakthytte

På nabohytta, Mellom-Bolæren, finner vi jakthytta til Norges siste greve. Den og flere i utgangspunktet forfalne bygninger, er pietetsfullt restaurert av en gjeng særdeles godt voksne gubber i Mellem-Bolærens Venner.

De inviterer til åpen dag tidlig i juni, noe vi snart kommer tilbake til.

Inntil videre anbefaler vi denne artikkelen.