I artikkelen nevnes blant annet et hyttefelt i Stryn.

Alf Sagen i selskapet Verisure sier at folk er opptatt av å sikre seg mpt både brann og innbrudd, og at nye alarmer nå har bevegelsesdetektorer med innebygde kameraer.

Når alarmen er aktivert, ligger kameraene i dvale inntil det blir registrert bevegelse, enten på grunn av røykutvikling eller fordi det er ubudne gjester i huset. eller hytta.

Politiet ønsker alarm med kamera

Lensmann Jan Egil Tvinde i Førde sier til avisa at han er veldig positiv til at flere installerer alarm, siden det har en preventiv virkning, og at politiet kan komme raskt hvis det likevel blir innbrudd.

Han oppfordrer også folk å skaffe alarm med kamera,både fordi de kan avverge innbrudd og at politiet eventuelt får en enklere oppgave i etterkant.

– Alarm er ein ting, men har ein i tillegg eit kamera er du ganske bra beskytta med tanke på innbrot. Også med tanke på å hjelpe politiet å oppklare saker er dette viktig, seier Tvinde.

Viktig med god opplæring

I brannvesenet er de forsåvidt også positive, men likevel litt forbeholdne fordi feilmeldingene har en tendens til å øke i takt med brannvarslerne. De oppfordrer derfor til at eierne må få god nok opplæring i å bruke varslingsanleggene sine.