Bildet over: Live og Ivar Solheim fra Nøtterøy har gått Norge på langs. De startet på Lindesnes i mai og søndag 26. september nådde de Nordkapp. Denne uka var det overraskelsesselskap hos Lives bror på Nøtterøy. Foto: Anne Charlotte Schjøll

Live og Ivar Solheim ble hyllet som helter da de denne uka var i mål etter å ha gått Norge på langs.Lives bror, Geir Firing, hadde invitert familie, venner og arbeidskolleger av det frittgående paret til overraskelsesparty på Nøtterøy.Med ballonger, stor velkomstplakat, champagne og jubelen fra neste 50 frammøtte, ble det også en knallavslutning på ferden, skriver Tønsbergs Blad.

Live og Ivar Solheim la ikke skjul på at de ble overveldet.

- Helt utrolig, sa Live, og tørket gledestårene mens hun klemte tidligere arbeidskamerater.

Drømmetur

Ferden startet i mai, fra Lindesnes og skiltet som pekte mot Nordkapp 260 mil unna.

- En drømmetur med bra vær. Alle forventningene ble oppfridd. Det vi fikk i tillegg var møtet med mange hyggelige mennesker i distrikts-Norge. Slik oppsummerer Live turen.

Etter en tredjedeler av ruta begynte undersåttene hennes å protestere. Hun fikk betennelse i begge beina.

- Men det har ikke lagt noen demper på turgleden. Det var aldri snakk om å bryte, sier hun. Ivar, hardhausen hennes fra Lofoten, slapp heller ikke unna. En senebetennelse gjorde at de måtte ta sykkelen fatt 15 mil omtrent midtveis.

Levende bekk

- Hva har vært den største opplevelsen?

- Det siste man opplevde, er naturlig nok det man husker best. Vi kom over en bekk som levde. Masse ørret på mellom en og to kilo lagde gytegroper. Sånne små øyeblikk glemmes aldri, sier hun.

- Blir dette den siste langturen?

- Først må vi lande, og lege beina. Alle inntrykkene skal fordøyes, bilder hentes fram og vi skal kose oss hjemme. Turlivet er vi ikke ferdig med, sier hun besluttsomt.

Da Live og mannen nådde Nordkapp søndag 26. september, følte hun først glede, deretter vemod.

- Litt trist at turen var over. Et av målene med å vandre gjennom Norges vakreste fjellpartier, har også vært å samle inn penger til Unicef. De to friskusene hadde håpet på 260.000 kroner. Hittil har det kommet inn 80.000.

- Det ble litt vanskelig å kombinere turgåing og innsamling!

Live oppfordrer folk til å gå inn på hjemmesiden deres www.lindesnes-nordkapp.com

KLIKK HER FOR Å KOMME TIL HYTTEAVISENS FACEBOOK-SIDE