Aller flottest tegner helgeværet til å bli i Midt-Norge. Der blir det pent vær og høye temperaturer for årstiden både lørdag og søndag. Finværet skal holde seg til onsdag kveld.
– I Trondheimsområdet blir det nok 11-12 varmegrader, sier statsmeteorolog Øyvind Johnsen ved Meteorologisk institutt til NTB.

Brukbar temperatur
Johnsen sier at det blir mye fint vær og brukbare temperaturer også i Sørøst-Norge. Lørdag blir det riktignok litt regn, men søndag blir en fin dag i Oslo og på hele Østlandet og Sørlandet med temperaturer opp mot ti grader.
Sola vil nok varme godt i solveggen. Det solide høytrykket med stabilt, godt vær vil holde seg sør for Stad og Dovre helt til vi nærmer oss neste helg.
På Vestlandet blir det også litt regn helt i sør på lørdag, men overgang til fint vær over hele Vestlandet fra søndag.

Nord-Norge
Det blir også mye pent vær i Nord-Norge, spesielt i Nordland. Fra Lofoten og nordover vil det blåse kuling på kysten, og vinden gjør at temperaturene ikke vil bli så høye i dette området.
Først fra onsdag kveld blir det væromslag. Da kommer det et lavtrykk som brer seg fra Stad og nordover, mens områdene sør for Stad og Dovre får beholde finværet en stund til før lavtrykket tar overhånd også der.
På Svalbard blir det liten storm og snøbyger lørdag, mens det blir minkende vind og mye opphold på søndag. Etter hvert vil temperaturen på Svalbard falle, og i løpet av uka som kommer kan den komme ned i minus 15-16 grader. (©NTB
Foto: Freephoto.com