– Når finalen er vist, får vinnerparet overta sin hytte, mens de resterende hyttene blir lagt ut for salg av utbygger, forteller pressesjef i TV 2, Jan-Petter Dahl på TV2s nettside.

Fra amatørarbeid til salgsklare hytter

Deltakerne har gjennomgått en bratt læringskurve og fått praktisk erfaring i byggeprosessen. Ettersom hyttene er bygget av ufaglærte, er utbyggeren, Bo Mer AS, fri til å gjøre nødvendige endringer etter endt innspilling.

Bo Mer AS, som har levert hyttene til årets «Sommerhytta», har flere boligprosjekter i Sørøst-Norge, inkludert Kungsvik, hvor den åttende sesongen ble filmet. 

Salgsansvarlig Jessica Bergström forklarer at de røde, blå og gule hyttene vil gjennomgå nødvendige forbedringer før de legges ut for salg.

– Vi klargjør hyttene slik at de er faglig utført for at alle garantier, forsikringer og sikkerhetskrav skal gjelde, sier Bergström. Forbedringene dreier seg hovedsakelig om bad, kjøkken og rekkverk, men kan også inkludere andre nødvendige justeringer.

Verdi på hyttene

Helene og Henriks hytte har en verdi på 2.400.000 kroner. Ifølge utbyggerens nettsider er de øvrige hyttene i skjærgården prissatt fra 2.350.000 kroner.