Noen av tipsene kan funke vel så godt hjemme også. Det er stor forskjell på hytter her til lands, noen har hytte med innlagt vann og strøm, mens andre har en hytte som er «off grid». Elektroforeningen EFO har samlet fem tips som skal kunne passe de fleste.

- Det er kanskje ikke noe man tenker over når man smetter inn i hytta for å hente en Kvikk lunsj, før man snur og går ut til solveggen, men ønsker du å holde på varmen i hytta, så er det lurt å lukke døra selv på de korte snarturene inn-og-ut. Det tar mye energi å varme opp hytta igjen hver gang du skal inn å hente noe i et par minutter. Det kan også hjelpe å lukke dører til rom som ikke er oppholdsrom, da vil du få litt jevnere temperatur der du oppholder deg, skriver pressekontakt Ida Thorendahl i en pressemelding.

Kjenner du at det trekker litt fra dørkarmen? Da kan det være på tide å skifte ut tetningslistene. Tetningslister er tynne lister som ligger i karmen på vinduer og dører, og som sørger for å stoppe trekk og varmetap. De sørger for at du slipper å «fyre for kråka». Å skifte tetningslister er et lavterskeltiltak som de fleste kan få til på egenhånd. Det er flere metoder å skifte tetningslister på, her kan du la deg inspirere.