Rådmannen mener dette kan få svært leie konsekvenser for hyttebyggeren. Det skriver Østlendingen.

Politikerne i planutvalget i Ringsaker kommune i Hedmark har bestemt å ta en befaring til hytta, før de bestemmer dens videre skjebne. Befaringen vil først finne sted når snøen har forsvunnet.

Les også: Vil oppheve 35 år med byggeforbud

Fikk avslag i 2006

I 2006 søkte hytteeieren om å få bygge et båthus 15 - 20 meter fra stranda og ei hytte 50 meter fra stranda. Planutvalget avslo søknaden, og hytteeieren klagde på vedtaket. Han trakk imidlertid søknaden rett før den ble sendt til Fylkesmannen.

I august 2006 søkte mannen på nytt, men denne gangen om å få sette opp hytta 101 meter fra strandlinja. Planutvalget sa da ja til at det ble bygd en 61 kvadratmeter stor hytte.

Les også: Fikk 500.000 i bot for sprengning i sjøkanten

Oppdaget av kommunen

I 2011 ble det søkt om fradeling av hytta, og da oppdaget kommunen at hytta ikke var satt opp der det var gitt tillatelse. Det resulterte i at hytteeieren sendte en søknad om dispensasjon og hevdet at hytta ligger 75 meter fra strandlinja.

– Jeg har vært oppe og målt, og jeg fant ut at det var cirka 75 meter. Vi målte opp mens det var fullt av skog der, skriver hytteeieren og legger til at han har handlet i den troen at alt var riktig.

Kommunen på sin side, ut fra kart og flyfoto, legger til grunn at hytta ligger 60 meter fra strandlinjen.

Les også: Fryktet konsekvensen - sa nei til hytteutvidelse

Store konsekvenser

– En kan vanskelig se at et så stort avvik kan skyldes problemer med tett skog under målingen, skriver rådmannen.

 Han registrerer videre at hytta er satt opp på om lag samme sted som det var søkt om opprinnelig, og som planutvalget sa nei til.

– Det har selvfølgelig store konsekvenser for tiltakshaver dersom søknaden om dispensasjon blir avslått, men rådmannen kan ikke se at det foreligger grunner som tilsier at den nye plasseringen kan godkjennes, skriver rådmannen og viser til bestemmelsen om byggeforbud i strandsonen.

Besøk Hytteavisens facebook-side