hetland-73
Nytt ved sjøen: 87,5 kvm på Tromøya - 3.425.000 kroner.

I sjøkanten er det stopp, med mindre du får slått kloa i en gammel eiendom hvor hytta kan rives og du får kommunens tillatelse til å sette opp ny. Svært mange kommer seg til en sjønær hytte på denne måten. Men det er spennende å se at det likevel kommer opp nye hyttefelt i nærheten av sjøen både på Sørlandet og ved Oslofjorden. Det mest interessante er at sjøhytter kan bygges til overkommelig pris og det med tipp topp standard.

Hytter nær sjøen for 3.5 mill kr

Hetland Agder selger for tida tomter og hytter i de to feltene Øytangen ved Sørlandsleia og Kjørviga på Tromøya utenfor Arendal Her kan man få  en nøkkelferdig hytte på 87,5 kvm til 3.425.000 – båtplass inkludert.

- Vi har merket økt pågang det siste halvåret. Vi opplever at mange har en forestilling om at prisene for en hytte nær sjøen er skyhøye, men slik er det jo ikke. Tatt i betraktning at all infrastruktur er på plass og man flytter inn i en helt ny hytte, er prisene heller moderate, sier prosjektutvikler Bård Rannekleiv i Hetland Agder til hytteavisen.no.

Noen som vil til kysten kjøper gamle hytter, river dem og setter opp en ny. Et slikt prosjekt vil uvilkårlig bli kostbart og ta mye tid. Når Hetland Agder bygger, tar det fem måneder fra avtalen er inngått til nøkkelen står i døra, forteller Rannekleiv.

Hetland
- Utvalget er ennå godt, men det er ingen grunn til å tro det blir regulert særlig mange nye hyttefelt nær sjøen, mener Bård Rannekleiv i Hetland Agder.

Ennå godt utvalg

Øytangen-feltet har 69 tomter i alt og her er utvalget fortsatt stort; bare 11-12 tomter er bebygd i det nye feltet. I Kjørviga er det lagt til rette for 40 tomter . Hytter er kommet opp på halvparten av dem.

- Hvor kommer interessentene fra?

- Mange kommer fra Østlandet og en del fra Stavanger, endog Bergen.  Kjøretida er jo forholdsvis gunstig. Mange har en grense på tre timer for å komme på hytta, og det er den tida en Oslo-familie – for eksempel – vil bruke.

Onsøytoppen ved Fredrikstad

Noen av de tettest bebygde hytteområdene ligger rundt Oslofjorden. Men litt tilbaketrukket fra vannlinjen er det gode muligheter for å komme seg til en rimelig hytte, også med litt sjøutsikt. Onsøytoppen nær Fredrikstad er et av Saltdalshyttas sjønære hyttefelt. Her har den hytteprodusenten solgt/reservert 11-12 av nærmere 40 tomter.

”Jahreskogen” ved Stavern

Utenfor Stavern satser en annen stor hytteprodusent, FH-gruppen, i prosjektet ”Jahreskogen”. Her planlegges oppført et betydelig antall hytter og basert på kjente og populære modeller fra FH-gruppens  brede portefølje.