Det betyr at Flesberg kommune kommer opp i 3500 hytter i alt.

– Det har vært drevet et utstrakt planarbeid i kommunen over mange år, sier Jonny Holm i Norske Fjellhus.

Norske Fjellhus bygger hytter i området, og har merket et stort oppsving siden 2005.

– Blefjell lå litt nede i noen tiår, men nå er området oppdaget som familiested igjen. Folk fra Oslo, Vestfold og Østfold er interessert i hytte her, og den korte kjøreavstanden er en av årsakene. Folk vil ikke tilbringe så mye tid i bilen, sier Holm.

Les også: Her har hyttesalget økt med 70 prosent

Sølvseter

Jonny Holm kjører på smale fjellveier, på vei til hyttefeltet Sølvseter. Eiendomsmegler Arnfinn Sørhaug fra Z-eiendom følger i bilen bak.

– Se, her gjør en fjellet en knekk, sier Holm og peker.

Og der åpenbarer hyttefeltet seg, et skrånende område som vender seg mot sørvest.

– Herfra kan du se Jonsknuten og Gaustatoppen på klare dager, sier Holm. Hytte-megler Arnfinn Sørhaug parkerer bilen og kommer ut. Han har også merket interessen for Blefjell.

– Av 17 prosjekterte hytter har vi solgt tre-fire til nå denne vinteren, sier han og kikker ut over feltet.

Hyttene ligger på ulike nivåer i skråningen. Dermed har alle utsikt og en følelse av rom rundt seg.

– Hvem er det som kjøper hytte på Ble?

– Det er både helt unge folk, og de som vil lage et familiested hvor flere generasjoner kan samles. På Sølvseter kan du bygge hytter på opp til 200 kvadratmeter, sier Holm.

Les også: Satser på vekst i Hovin

Helårshytter

Hyttefolket bruker Blefjell hele året.

– Det er ikke noe ekstremsportsted, dette, men hyttene her er i bruk i 52 uker i året. Om vinteren er det flott å gå på ski her, om sommeren kan man gå fra vann til vann med fiskestanga, sykle i fjellet eller bade i vannene, sier han. Når flere bruker fjellet året gjennom, blir fasilitetene bedre også.

– Brøytingen er lagt om fra fredag til torsdag, fordi folk drar tidligere på hytta. Jeg har kontakt med Blefjell vann- og avløpsselskap, og de forteller at de merker det på vannet og kloakken at det er aktivitet hele året. Tidligere år har det vært helt stille i uka, slik er det ikke lenger, forteller Holm.

Norske Fjellhus er i gang med å etablere Nipeto fjellkafé. Her blir det 12 mindre leiligheter, kafé og en liten dagligvare.

-Vi håper å få etablere en liten vinstue i forbindelse med kafeen, sier Holm.

Kafeen ligger i forbindelse med løypenettet. – Sånn at et stopp her kan være et delmål for familier på tur med barn, sier Holm.

Besøk Hytteavisens facebookside