Foto: FH Gruppen

Eiendom Norge la fram fritidsboligprisstatistikken på fjellhytter for fjoråret torsdag 11. februar. Som tidligere år er det Øyer med populære hytteområder som blant annet Hafjell som topper prisstatistikken. Medianprisen på en hytte der i traktene var i perioden 3.350.000 kroner. Hol kommune med blant annet de kjente destinasjonene Geilo, Ustaoset og Haugastøl kom på andre plass med en medianpris på 2,9 millioner kroner.

Hva betyr egentlig medianpris?

Vammervold Dreyer Eiendom Norge
Adm. dir. Christian Vammervold Dreyer i Eiendom Norge er overrasket over aktivitetsnivået i fjellhytte-markedet.

Overraskende høy aktivitet

Administrerende direktør i Eiendom Norge, Christian Vammervold Dreyer, sier til NRK at fjellhyttemarkedet er bedre enn noensinne.

– Vi er overrasket over at aktiviteten er så stor. Vi ser økningen over hele landet, og etterspørselen etter hytter er meget stor om dagen. Folk føler nok at de har god råd, tror Dreyer.

Gjennomsnittshytta koster 1,6 mill.

Den typiske fritidsboligen koster nå 1,6 millioner kroner. Hytter tilknyttet alpinanlegg hadde en prisstigning på 7,3 prosent det siste året. De såkalte langrennshyttene steg med 5,3 prosent. Oversikten fra Eiendom Norge viser imidlertid at hyttene i fjellet i snitt ble solgt 2,3 prosent under prisantydning.

Flest salg i Trysil og Ringsaker

Trysil og Ringsaker var de mestselgende kommunene det siste året. I Trysil ble det omsatt 186 fritidsboliger, i Ringsaker 128. I Krødsherad og Sigdal ble det solgt 120 hytter i fjor.

For fjell-Norge samlet ble det i fjor i alt solgt 3 058 hytter, cirka 250 hytter mer enn i samme periode året før. Dette gir en økning på 9 prosent.

Nesten 2000 hytter til salgs

Statistikken omfatter fritidsboliger som er annonsert å finn.no, omsatt gjennom eiendomsmegler og ligger i en fjell-kommune. Per 3. februar hadde finn.no salgsannonser for 1 913 fritidsboliger i områder «på fjellet». De fleste ligger i Trysil hvor 95 fritidsboliger lå ute for salg. Dernest kommer Krødsherad og Sigdal med 86 hytter, hvorav de fleste på Norefjell og Haglebu.