Foto: ©istockphoto.com/Paul Tessier

Jaktpressen har framhold den raske veksten i hjortebestandene som en suksesshistorie som står til gull, men medaljer har som kjent minst en bakside. Rekordbestandene følges av rekordtall for hjorteulykker i trafikken. Sterk økning i flåttmengden knyttes til tette hjortebestander og det hevdes at dette går ut over folks bruk av naturen. Det hevdes også at hjorten beiter bort næringsgrunnlaget for aktive bønder.

På en annen side er hjortejakt etterspurt og hjortekjøtt regnes som en utsøkt delikatesse. Hjorten er en naturressurs vi kan lære oss å forvalte bedre. Det må trolig skytes mer hjort enn noen gang også i årene som kommer. Hvor mye må vi felle? Hva skal til for å gjøre det? Hvordan skal vi skyte kjønns- og aldersmessig? Hvordan skal vi best ta vare på den økte kjøttmengden som kommer til å bli tatt ut?

Norsk Hjortesenter i samarbeid med Direktoratet for naturforvaltning og Fylkesmannen i Sogn og Fjordane inviterer nå alle interesserte til hjorteseminar i Florø den 3. og 4. september.

HJORT 2008 er en unik mulighet til å treffe dyktige fagfolk innen hjort både fra inn- og utland, og å knytte kontakter til andre som på en eller annen måte arbeider med hjort. Det være seg grunneier, jeger, forvalter eller kokk!

På seminaret blir følgende foredragsholdere utfordret til å gi svarene: Rory Putman (hjorteforsker, Skottland), Reidar Andersen (NTNU Vitenskapsmuseet), Erling Meisingset (Bioforsk), Vebjørn Veiberg (Norsk institutt for naturforskning, NIINA), Leif Egil Loe (Universitetet i Oslo) og Stein Joar Heggland (Universitetet for miljø- og biovitenskap, UMB).