Tekst: Tom Brodin Foto: Espen Gandrudbakken

– Det er ikke mange sånne i landet, sier markeds- og servicekoordinator Espen Gandrudbakken og sikter til den flotte glasslavvoen, med plass til 70 personer, som ble bygd sist sommer.

SONY DSC
Fra åpningen.

Ulik bruk til ulike tider

Den er åpen hver helg, og er et sted der både barnefamilier og andre kan stikke innom for brus og kaffe, vafler og aviser. – Og som når det er spesielle arrangementer for voksne på enkelte fredags- og lørdagskvelder, fungerer som bar med alle rettigheter, legger Gandrudbakken til.
Høgevarde07
Ordfører Tor Egil Buøen i Flå gratulerer Erik Gulsvik med det flotte bygget.

Bakken lokker ungene til hyttehelg

Inkludert i millioninvesteringen er også en driftsbygning for skiheisen. Dette servicebygget er fysisk bygd sammen med lavvoen og sørger for transport opp til toppen av barne- og familiebakken. – Vi er ganske sikre på at denne bakken bidrar til at det er enklere å få med ungene på hyttehelg, mener markeds- og servicekoordinatoren.
Høgevarde4
Slik så det ut da det var helt nytt, sist sommer.

Inspirasjon

Under helgas offisielle åpning, der daglig leder Erik Gulsvik foredro om Høgevardes historie, var de fleste Hallingdalskommunene, i tillegg til Krødsherad og Sigdal litt lengre sør, representert med ordfører og/eller rådmann, og flere tok til orde for at det de har gjort på Høgevarde kan være til inspirasjon for mange andre også i dalføret. Gandrudbakken forteller at ordfører Oddvar Grøthe i Hemsedal benyttet sjansen til å ta ordet mens de koste seg med lokal småmat og lefsekling. – Flå har ikke vært langt framme tidligere, men Høgevarde, med det gode grunneiersamarbeidet de har å vise til, har noe å lære oss alle, roste Grøthe.