- Gjennom mange år har høsten pekt seg ut som en særlig aktuell periode for de som ser seg om etter hyttetomt og tenker å bestille hytte i løpet av året. På høstmessen er derfor innslaget av tomteutviklere og -selgere stort. Likeså vet hytteprodusentene at det er i høstmånedene svært mange familier treffer sitt valg, sier den erfarne hyttemessearrangøren Per Levik.

IMG_1535
Høstmessen på Exporama Senteret og Norsk Hyttesenter 23.-25. september er en inspirasjonsarena for alle som har dragning til hyttelivet.

Her vises trendene

At høstmessen arrangeres i hallene like i nærheten av Norsk Hyttesenter, gjør den ikke mindre aktuell. Området rundt Exporama er tettbebygget med ulike hyttemodeller fra ledende hytteprodusenter fra hele landet. Dette er også et dynamisk område i den forstand at nye modeller stadig kommer til, enten som ren tilvekst eller ved at eldre hytter byttes ut.

- Den som er opptatt av de estetiske trendene i tida, kommer ikke utenom Norsk Hyttesenter. Her finner man siste nytt side om side med det trauste og tradisjonsrike, sier Levik.

Vårmessen størst, men høstens vokser

Hyttemessens største arrangement finner imidlertid sted om våren. Her er innslaget av utstyrsleverandører som regel overveldende. Men med den økende interessen for høstmessen, har stadig flere etterspurt et bredere tilbud på utstyrs- og produktsiden.

- Vi har registrert at flere har etterlyst et fyldigere tilbud og er svært tilfreds med at vi til denne messen har med blant andre Gausdal Landhandleri. De har som kjent et nærmest heldekkende repertoar av produkter og utstyr til hyttefolket. Hyttebutikken Stabekk er heller ingen liten aktør i denne sammenheng. De er også på plass, sier Tore Bjørnstad og legger til at bredden i tilbudet er større denne gang en tidligere. Han arrangerer hyttemessene på Hellerudsletta sammen med Levik. På interiørsiden vil messegjestene også finne interessante utstillere, mener Bjørnstad.

En bit av Norge – til alle

Valgmulighetene er mange for de som bærer på en hyttedrøm – både når det gjelder stil og materialer så vel som tomt for familiens nye fristed. I Exporama Senterets hall vil tomteutviklere vise alt fra de flotteste høyfjellstomter til avskjermede og lune idyller dypt inne i skauen. Her kan nær sagt alle og enhver kjøpe seg en flik av moder jord.  

En hyggeligere introduksjon til nordmenns mest verdsatte helårs fritidssyssel enn hyttemessen vil du neppe finne.