Nå kan du tipse om ulovlig ulvejakt og tjene 100.000,-. Foto:©istockphoto.com/ Karel Broz
Miljøorganisasjonen har tidligere utlovet en dusør på 60.000 kroner for tips som fører til at snikjegere blir pågrepet og tiltalt.
En jentegjeng fant den døde ulven i strandkanten da de skulle bade i Hornsjøen i Eidskog kommune i Hedmark sist lørdag. Nå viser det seg at den store hannulven har vært offer for ulovlig jakt.
Politiet vet foreløpig ikke når ulven er blitt tatt av dage. Hedmark politidistrikt og Økokrim iverksetter nå videre etterforskning.
– Dette bekrefter dessverre det bildet vi har hatt. En slik ulovlig jakt er skammelig og ynkelig, sier leder Kurt Oddekalv i Norges Miljøvernforbund til nationen.no.
Det har lenge versert rykter om at det foregår ulovlig ulvejakt i området.
– Vi hever nå dusøren for tips om ulvejakt til 100.000 kroner. Vi er overbevist om at det er organisert jakt på ulv i området, sier Oddekalv.
Det skandinaviske ulveprosjektet har nylig gitt ut en rapport som viser at hver sjette ulv i Norge og Sverige blir drept.
– Det betyr at det forsvinner 25 ulver årlig. Bare det siste året er stammen blitt markert redusert. Ulovlig jakt er en større trussel mot ulvestammen enn innavl og sykdommer, sier ulveforsker Petter Wabakken ved Høgskolen i Hedmark. (©NTB)