Golsfjellet. Foto: Lars Slettemoen

Storefjell, Oset, Kamben, Guriset, Ørterstølen – de trauste hotellnavnene har gitt Golsfjellet en egen aura. Men blant hoteller og innimellom høyfjellsjordbrukets teiger og åkrer har også Golsfjellet – høyfjellet hyttelivet til alle tider hatt gode vilkår. Stadig flere gis anledning til å satse på egen fritidsbolig, her i høydene – ganske nær Oslo, noe lenger unna Bergen.
- Det er ikke så mange som har fått med seg at den nye Lærdalstunnellen faktisk har gjort kjøretida fra Bergen vesentlig kortere, fire timer, sier Lars Slettemoen, en av de sentrale utbyggerne på Golsfjellet. Men fortsatt er det slik at hovedtyngden av hytteeierne her i området kommer fra Oslo.

 

Lars Slettemoen har for tida seks hytter under bygging.

Bualie
Tidene til tross: Slettemoen bygger hytter for fullt i Bualie, hvor man har fått godkjent 108 tomter og 104 leiligheter. Seks hytter er under oppføring i disse tider. 40 av tomtene er utbygd siden starten i feltet for tre år siden, i alt 65 tomter er solgt.

- Vi ser ikke på noen måte mørkt på 2009, selv om noen prøver å fortelle vi bør se noe annet, sier Slettemoen. 2007 var det desiderte toppåret, 2008 var veldig bra og det vi er inne i vil nok bli krevende.
- Mange har planer om hytte. De fleste er i trygge jobber og del har også penger. De skjønner at dette er tida for investeringer også i fjellhytter som her.

Bjødnalie
Han får ivrig støtte av Gunnar Eldstad, som bygger ut i Bjødnalie. Totalt er det regulert et område for 130 hytter, og utbyggingen er ennå i en tidlig fase. 
- 2009 blir et spennende år. Henvendelser om tomt kommer jevnlig. Mange verdsetter de store tomtene vi har her og at hyttene planlegges inn i områder med levende landbruk. Vi har solgt sju tomter så langt, hvorav trefire er bebygget. Dette er vi svært tilfreds med, tatt i betraktning at vi er helt i starten på utbyggingen.
- Alle er vel ute etter å gjøre et særlig godt kjøp i disse tider?
- Gode kjøp kan man gjøre til alle tider. Mange har nok forestillinger om at det akkurat nå knapt er noen nedre grense for hvor mye prisen kan presses. Men det er grenser for hvor billig et prosjekt kan bli. Det ligger jo for alle utbyggere som regel store kostnader i bunnen, utgifter til opparbeidelse av infrastrukturen blant annet, sier Gunnar Eldstad. Han legger i disse dager siste hånd på en Kjellstadhytte i Bjødnalie.