Det skal være parkeringsvanskene på store utfartsdager som har fått Hol til å innføre restriksjoner på parkering, som får merkbare konsekvenser for hyttebyggere og bringer nye, betydelige inntekter til grunneierne.

Ifølge DN vil kommunens restriksjoner føre til at søknads- og meldepliktige byggetiltak på fritidsboliger ikke bli imøtekommet med mindre søkeren kan dokumentere at eiendommen har to vinterbrøytede p-plasser, knyttet opp til gårds- og bruksnummer. Parkeringsavtalen må vedlegges byggemeldingen.
 
Havsdalen på Geilo har samme parkeringsproblematikk som Ustaoset. I Havsdalen vil flere grunneiere nå tjene på parkeringsrestriksjonene og nye krav. Men på Ustaoset skal det i følge DN i praksis være en grunneier som vil tjene stort på vedtaket, Inger-Brit Vindegg som også er sentral Høyre-politiker i kommunen. Hun og ektefellen bygger dessuten et innendørs parkeringsanlegg hvor også bilen får ”hytte” på fjellet. Pris: 279.000, ifølge DN.
 
Eiendomsmegleren Christian Haatuft sier til DN at han sliter med å få hyttekjøpere til å forstå kommunens logikk. En hytte han har til salgs er vanskelig å omsette fordi det ikke er mulig å komme opp med en permanent parkeringsløsning.