Tekst og foto: Einar Lyngar

Monsterbakke-løpene på Sjusjøen høst og vinter som Martin Johnsrud Sundby står bak, får stadig større oppslutning og er blitt en gedigen folkefest. 

Monster bilde 1
Martin Johnsrud Sundby bruker hver påskeaften sammen med barn i Monsterbakken på Sjusjøen.

Ros fra Martin

I strålende påskesol på Sjusjøen, stilte skikongen velvillig opp til hundrevis av selfier med stolte barn, han overrakte alle og enhver medalje med en high five og rosende ord som gikk rett i hjertet til barna. For når en OL-mester skryter av prestasjonene, så blir ikke det glemt av barna. 

Sammen med treningskamerat Simen Sveen var de to med på alle heatene, helt fra de yngste på 5 til 7 år til de som har passert konfirmasjonsalder. Og for en gangs skyld var det moro endog å være sist i feltet, for da ble de fulgt i mål av selveste Martin som kom med gode råd og oppmuntrende ord. 

Beste dagen i påska

- Dette er den beste dagen i påska, sier Martin til Hytteavisen.  Martin som er far til to smågutter vet hvor viktig det er med ros og oppmuntring for å bli glad i å gå på ski.  Monsterbakken opp er et renn der alle er vinnere, sier Martin og innrømmer at han gleder seg lang tid i forvegen til disse løpene i bakken der han selv trener ofte. 

Ved Birkebeinerbakken

Bakken ligger bare et steinkast fra hytta hans i Birkebeinerbakken. Dit også flere andre eliteløpere etter hvert har funnet sitt lille treningsparadis.

Arrangør for Monsterbakken-arrangementene er  Saltdalshytta sammen med Visit Sjusjøen, Sparebank 1 og Brøttum almenning. 

Se film fra Monsteerbakken på vår Facebookside