Privatmegleren får egen spesialavdeling for hytte- og fritidseiendommer
Er man ute etter en spesiell utsikt kan kanskje en spesialist skaffe den
- På samme måte som i en næringsavdeling er det behov for meglere som kan hytte og fritid til fingerspissene, sier Anette Vindum, daglig leder for Privatmegleren Fritid Østlandet, en nysatsing på fritidseiendommer. Anette er en av meglerne som har fritidseiendom som kjernekompetanse. Hun mener markedet er i ferd med å bli mer selektivt og spesialisert. I mange meglerforretninger er det ofte slik at en person har hytte som spesialområde, mens her snakker man om en hel avdeling som kun steller med dette feltet.

Nye i Nissedal
Anette har nylig fått inn en del hytter som står ferdige og venter på sine nye eiere i Nissedal, nærmere bestemt Kyrkjebygdheia. - Det er en utrolig fin plass, som har masse å tilby året rundt. Et spennende sted som vi helt sikkert vil se mer til i fremtiden, reklamerer Anette. Hun ser det slik at fritidsmarkedet er mer sammensatt og noe forskjellig fra boligmarket, det er ofte mer rom for personlig smak, ønsker og drømmer.
- Vi ønsker å skille oss ut blant mange andre meglere i form av arbeidsmetode og produkter. Mine kolleger og meg kjenner på oss at dette lover godt, forteller Anette, som på forhånd har en bred kundegruppe og god markedsføring som har gitt at hun nå omsetter ulike typer eiendommer i alle prisklasser.

Som spesialavdeling
I Tønsberg åpnet Privatmegleren et kontor for 3 år siden, Wilhelmsen & Renstrøm, som har fått godt fotfeste og er blitt en av byens største. For 2 år siden åpnet de næringsavdeling på samme sted, som også er blitt godt mottatt.
- Vi ser kundene ønsker og setter pris på spesialisert fagkunnskap. Det gir dem trygghet å handle med profesjonelle, sier Anette. Anettes avdeling skal kun arbeide med salg av fritidseiendommer; være seg ved sjøen eller på fjellet. I dette ligger også at man vil bruke mye tid på å hjelpe de som leter etter drømmen sin.
- Ved at vi registrerer alle søkere i vårt system, og holder jevnlig kontakt, vil vi enklere kunne finne den rette eiendommen når den dukker opp. For selger vil vi ha en bred kundeportefølje som bidrar til å finne den rette kjøper. En annen fordel ved ikke å blande hjem og fritid, er at vi til enhver tid har fokus på selve fritidsmarkedet, dets utvikling, tilbudet og etterspørsel, sier Anette.