Tekst: Tom Brodin Foto fra finn.no

Vi har sjekket på finn.no, der det nå ligger 4308 hytter ute i det norske utleiemarkedet, til særdeles varierende priser.

Siden størrelse, standard og beliggenhet er så forskjellig, bør du ta en grundig kikk for å finne hvilke hytter til hvilke priser som samsvarer mest med ditt eget eventuelle utleieobjekt.

Sju soveplasser i tre soverom

Vi har gjort et helt tilfeldig valg og plukket ut ei hytte i Rauland. Den er 120 kvadratmeter stor og har soveplasser til sju. Det er gode forhold for både nedover- og bortoverski i området og snø til langt ut på våren. Eierne har satt ukeleia til mellom 5.000 og 16.000 kroner. Den høyeste prisen er selvfølgelig når det er størst etterspørsel.

Still krav

Eierne presiserer at de ønsker å leie ut hytta til voksne ordensmennesker eller -familier. De krever også at hytta blir holdt røykfri og forteller at de ikke leier ut til folk som har med seg husdyr. For deg som gjerne kan tenke deg å leie hytte og ble nysgjerrig på denne, kan vi jo nevne at finnkoden er 3887812

Ønsker å byttelåne

Mens noen har hytte på fjellet, har andre ved sjøen. Enkelte skriver derfor at de gjerne kan tenke seg å bytte bort ei uke eller to på vinterstid mot en tilsvarende periode ved sjøen til sommeren.

Utlendinger vil også leie

Her kan du lese om hvordan du får tak i utenlandske turister som vil leie hytta di.

«Hytteferie» i utlandet

Også «hytter» i sydligere strøk ligger ute på det populære nettstedet. Så hvis du vil gjøre en vri for eksempel i påsken, kan du finansiere din egen ferie ved å leie ut hytta. Velg «feriehus til leie» under «bolig i utlandet» og skriv inn et fornuftig stikkord, som for eksempel Middelhavet, solkysten, Amalfi, Provence eller Kreta.