Hytta er de seinere år solgt i flere land, men det er først nå at håndverkerne i Estland viser den fram her i Norge. For snaue 400.000 kroner blir den din. Da har du fått et lunt rede med alle faciliteter – bad, kjøkken, stue og sovealkove. Iglohut er en av flere nyheter som presenteres på Hyttemessen.

Espe
- Vi hadde kø her da Hyttemessen åpnet klokka 12, forteller markedssjef Eirik Skare hos Espegard.

Kø for å kjøpe griller

 Espegard, kjent blant annet for sine bålpanner og griller i alle fasonger, kommer med en egendesignet, ny grill til messen. Griller er nemlig ”hotte saker” for tida. Ja, så populære at det faktisk var kø på Espegard-standen rett etter åpningen torsdag med lunsjtider.

- Vi solgte umiddelbart flere kamadogriller. De er laget i keramikk og er svært populære på grunn av sitt brede anvendelsesområde, sier en fornøyd markedssjef Eirik Skare hos Espegard. 

badekar
Nytt på messe: Maken til dette badekaret laget av Norwegian Wood Design har du neppe sett før.

Unike servanter i norsk trevirke

Studentbedriften Altilium fra Porsgrunn er også på plass med en nyhet for  hyttefolk uten  230 volt: Et portabelt batterisystem som er satt sammen i seksjoner. Anlegget er ment å skulle fylle mange av de behov hvor det ellers er vanlig å ty til aggregat.

På messens første dag ble mange også fascinert av Norwegian Wood Designs unike baderomsmøbler laget og formet i norsk trevirke og så behandlet med Epoxy. På forhånd erklærte firmaet at de drar på Hyttemessen for å trollbinde publikum. Det slo til allerede på første dag. Firmaet er spesialisert på å lage baderomsartikler av norsk trevirke. Av ask, eik og bjørk tryller de fram elegante, lekre og dekorative baderomsmøbler. For å sikre holdbarhet, kvalitet og fasong på baderomsmøblene, forsegles trematerialet med 100 prosent gjennomsiktig epoxy.

stud
Nytt på messe: Studentbedriften Altilium lanserer et portabelt batterikonsept. Firmaet er representert ved Øyvind Kristiansen (th) og Jonas Myhren.

Traust og nytt

Selv om det er det trauste og kjente som preger Hyttemessen, vil den som er på utkikk etter nyheter, altså finne litt av hvert både av byggtekniske løsninger og produktnyheter. Hyttemessen lukker søndag klokka 17.