- Det er på alle måter en bra hytte, og vi har nå flere interessenter til den, og regner med at budrundene vil komme i gang med det første, forteller eiendomsmegler Jan Martin Rønes ved Estate Meglerne på Elverum, som er oppnevnt av  Sør-Østerdal tingrett til å formidle salget av hytta. Eieren er Steinar Lundeby, som i 2003 ble dømt til ni års fengsel og inndragning av 50 millioner kroner for en av norgeshistoriens største spritsaker. Året etter ble han dømt til enda fire års fengsel i nok en spritsak. Han startet å smugle rett etter at han slapp ut fra varetekt. Hytta har vært til salgs siden september.

Rensket hytta
Før Statens Innkrevingssentral fikk oppdraget å selge hytta ble imidlertid alt av fjernbare verdier tatt ut av ukjente personer. Dette er fjernet uten at noen påviselig har brutt seg inn. Saken ble anmeldt at Statens Innkrevingssentral men er nå henlagt. Det er dermed en uinnredet hyttte som nå skal selges for bortimot 5 mill kroner.
Noen spør seg imidlertid et om ikke prisen er i høyeste laget for en hytte som er belastet med en kriminell fortid. Hytter selges ofte som affeksjonsobjekter med sjel og tradisjoner i veggene. Hva som sitter i veggene til denne hytta er ikke godt å si, selv om noen kanskje synes det er greit at kjøkkenet er fjernet.
Eiendomsmegler Rønes beskriver hytta som solid og håndverksmessig utført, og det er generelt høy standard i alle rom. Det er rent formelt fortsatt Steinar Lundeby som står som eier av hytta, inntil salget er gjennomført. Med et boreal på 170 m2  vil kvadratmeterprisen ligge et sted oppunder 30 tusen kroner, hvis Statens Innkrevingssentral får den prisen de har satt.

Midt i smørøyet
Det er forøvrig ingenting å si på beliggeheten, den ligger i det mest attraktive området i Trysil, med storslagen utsikt og med ski inn/ski ut til Norges størst alpinanlegg. Man har også enkel adkomst ut i varierte langrennsløyper i Trysilfjellet og kort avstand til Trysils 18-hulls golfbane. Hytta er oppført i bindingsverk med utvendig villmarkspanel, saltak med torv og trevinduer med 2-lags isolerglass og koblede utvendige glass med faste sprosser, så kulturarven skulle dermed være ivaretatt.
Store påkostninger må påregnes da mesteparten av innredning og utstyr er fjernet, som el-installasjoner med fordelingsskap, lamper, downlights, panelovner og badstuovn, kjøkkeninnredning. baderomsinnredning med servant, badekar og dusjhjørne. Utvendig boblekar og utelamper. Det kan være greit å merke seg at det ikke er utstedt brukstillatelse eller ferdigattest på bygget, som etter loven skal utstedes før man har lov til å bo der. Megler opplyser at det var mer vanlig før at ferdigattest manglet, men kjøper etter all sannsynlighet vil få godkjenning fra kommunen.

Se prospektet her

Foto: Estate