kart_trillemarka
Naturreservatet trillemarka ligger i kommunene Sigdal, Nore og Uvdal og Rollag i Buskerud fylke.

Bildet over: Nye hyttetomter er i ferd med å gjøres klare rett ved Trillemarka. Bjørn Søby Nielsen har allerede fått opp råbygget på sin hytte (nærmest). Han fortelle at den fantastiske naturen har trukket ham til området. Foto: Anne Mone Nordahl

 

- Disse nye hyttene blir nærmeste nabo til Trillemarka og det vil vi helt klart annonsere med, forteller grunneier Halvor Mykstu til Laagendalsposten. Sammen med de to andre grunneierne Sonja Hansen og Harald Bergan, gjør han nå 96 nye hyttetomter i Kvisle skog klare for salg. Det fordobler nesten antallet hytter som ligger spredt tett inn på grensa til naturreservatet.

- I utgangspunktet har vi jo hele tiden vært negative til vern, men det er vi ferdig med og har gått videre. Nå gjør vi det som politikerne hele tiden har lagt opp til; vi bruker naturreservatet for alt det er verdt. Jeg tror nok Trillemarka kan virke positivt på at folk vil komme hit, sier Harald Bergan.

Laagendalsposten møter ham ved en av de nye hyttene som nå reiser seg i Kvisle Skog. Mot vest ser man den kanten av Hardangervidda. Snur man seg, er det tjern, myke åser og en uendelighet med småvokst furuskau – i et område som vil forbli uberørt, også for kommende generasjoner. Bergan gjør nå grunnarbeid på tomtene og lager vei inn i området.

- Det var jo vei det hele startet med. De som hadde hytter her, ønsket seg mer vei, men reguleringer og søknader koster så mye. Så da vi først skulle gjøre noe, bestemte vi oss for å gjøre det ordentlig og søke om alt på en gang, sier Bergan. De nye hyttetomtene er til leie med en inngangspris på til sammen 150.000 kroner. I tillegg må de vordende hytteeierne betale 3.000 kroner årlig i bygslingsavgift til Bergan og de andre grunneierne.