Vindmøller på Hitra. Foto: Statkraft

Det er rikelig med vind på Tjøme og Eckbo sier til Tønsbergs Blad at de omkring 2.700 timene med vind bør utnyttes til miljøvennlig energiproduksjon.

- Jeg ser for meg at vi kan bygge flere mindre vindmøller på Sandø for å få dette til, sier Eckbo til TB.

– Hvem skal finansiere en slik utbygging?
– Jeg må understreke at dette prosjektet foreløpig er helt på idéstadiet. Men jeg ser for meg at vi kan få til et spleiselag med Eckbos Legater, hytteeierne på Sandø og Tjøme kommune. I tillegg til miljøgevinsten med produksjon av fornybar energi, ser jeg for meg at eventuelt overskudd kan brukes til utbygging av infrastruktur som nye fortau, sykkelstier etc. i Tjøme kommune, sier Eckbo til TB.

Hvis kommunen ikke blir med på spleiselaget kan være at hytteeierne ”betaler” med strøm i stedet for hytteskatt, sier hytteeieren.
 
Han anslår en pris på rundt 12 millioner kroner for å realisere et vindmølleprosjekt på Sandø. Grunneierne mener han kan få kompensasjon for ulemper ved at de får legge ut flere hyttetomter.
 
Tjøme-ordfører Bente K. Bjerke har ikke hørt om planene ideen før nå og tar gjerne et møte med initiativtakerne og diskuterer dette, sier hun til TB.