Bildet over: Bygningssjef Arnt Rugseth viste bygningsrådet et flyfoto med bare en liten brygge på eiendommen i 2000 og 2004.

Vedtaket i Kragerø bygningsråd er enstemmig, etter innstilling fra rådmannen. Ifølge bygningsetaten er det opprinnelige bryggeanlegget utvidet med 70 kvadratmeter, blant annet en utstikker. Under befaring ble det også bygget en ny platting og trappetrinn oppover terrenget. Verken dette eller brygga er søkt om, og krever dispensasjon fra krav i kommuneplanens arealdel. Flyfoto fra både 2000 og 2004 viser en relativt liten brygge, melder Kragerø Blad Vestmar.

- Det må altså ha foregått et byggearbeid og vesentlig utvidelse av brygga mellom år 2000 og 2009. Når bygg og konstruksjoner har blitt borte må det søkes på nytt når tiltak skal oppføres på nytt. De nye tiltakene må vurderes ut fra gjeldende planer og bestemmelser. I den aktuelle perioden godkjente kommunen ikke bryggeutvidelser utover 12 kvadratmeter dekke. Moloer og flytebrygger ble ikke godkjent, påpekte kommunen overfor hytteeieren.

Vedkommende har siden revet den påbegynte plattingen og trappene, og sier den ulovlige delen av brygga er gjenoppbygging av en gammel brygge som isen hadde tatt. Han visste ikke at det måtte søkes om gjenoppføring, har handlet i god tro og beklager sterkt manglende søknad. Rådmannen framholder at hvis hytteeieren hadde søkt om å utvide/gjenoppføre 70 kvadratmeter brygge, uten å dokumentere at opprinnelig brygge har vært så stor som 90 kvadratmeter, ville det ikke blitt innvilget noen byggetillatelse.

KLIKK HER FOR Å KOMME TIL HYTTEAVISENS FACEBOOK-SIDE