Foto: Skjermdump fra www.malselvfjellandsby.no

- Jeg hadde tidligere 17.000 kroner i eiendomsskatt, inkludert kommunale avgifter, på hytta i Målselv Fjellandsby. Nå er summen økt til 25.000 kroner. Det har altså steget med åtte tusen kroner, forteller lederen av Grendelaget i Fjellandsbyen, Mikal Strand til avisa Nordlys. Laget har 350 eiendomsbesittere.

Sjokkartet økning

Han forteller det er opprørsstemning i hyttefeltet, slik det også skal være i bygda.

- Vi synes det er en formidabel økning, og det er tungt å svelge at vi som hytteeiere blir skattet høyest i kommunen, sier Strand til Nordlys. Mange bolig- og hytteeiere fikk regelrett sjokk da de så hvor mye skatten hadde økt.

2000 kroner i måneden

Økningen i eiendomsskatten kommer etter en retaksering av eiendommene. Skattesatsen er den maksimale, sju promille, og kommunen har ikke vedtatt bunnfradrag. Med den nye eiendomsskattetaksten må en gjennomsnittlig hytteeier i Målselv Fjellandsby betale 2000 kroner i måneden inkludert kommunale avgifter, skriver Nordlys.

Ordfører i Målselv Nils Ole Fosshaug sier til Nordlys at eiendomsskatteloven ble fulgt da takseringen ble gjort. Der heter det blant annet at man skal gå ut fra en potensiell salgssum. Eiendomsskatten-saken blir forøvrig ført opp på kommunestyrets saksliste til neste møte.