Bildet over: Rolf A. Hauge og Fred Gjerløw, leder og nestleder i Fredrikstad hytteforening, stusser over gebyret som skal innføres for saksbehandlingen hos fylkesmannen.

Nå blir det slutt på praksisen med at Fredrikstad kommune selv kan godkjenne endringer for hytter på opptil 60 kvadratmeter – de såkalte byggesirklene, skriver Fredriksstad Blad.

Når den nye kystsoneplanen settes ut i livet, må alle byggesøknader i 100-metersbeltet behandles hos fylkesmannen. Det er prisen å betale for å øke den tillatte hyttestørrelsen til 70 kvadratmeter.

I tillegg kan hytteeierne søke om å få bygge på ytterligere 10 kvadratmeter til våtrom. Men det er slett ingen selvfølge at de får lov.

Fylkesmannen skal vurdere

– Nei, her skal fylkesmannen vurdere hver enkelt søknad. Det burde ha vært en selvfølge å kunne utvide hytta med 10 nye kvadratmeter. Vi synes også at det er merkelig at fylkesmannen ikke kunne godta inntil 80 kvadratmeters hytter, slik flertallet av Fredrikstad-politikerne gikk inn for, sier Hauge til FB.

Fredrikstad har over 4300 hytter, og så langt har over 500 hytteeiere meldt seg inn i foreningen som ble stiftet 1. september i fjor.

Hytte-og båtkompromiss

Torsdag skal formannskapet ta stilling til en ny versjon av kystsoneplanen, som er klar etter en diskusjonsrunde med fylkesmannan.

Fredrikstad har inngått flere kompromisser for få kysoneplanen i havn.

KLIKK HER FOR Å GÅ TIL HYTTEAVISENS FACEBOOK-SIDE