Det hjelper lite om man har satt på et klistremerke som forteller at man ikke ønsker uadressert reklame. Postkassene fylles opp med papir uansett, ifølge Ellinor Olsen.

- Vi må stadig ut å tømme postkassene. Mange er glad for å få reklame og gratisaviser i postkassa, men hytteeiere som er borte i måneder av gangen får et problem, sier hun. Hun forteller at klistremerker fra Posten ikke hjelper.

- De forsvinner fort ved første regnskyll. Dessuten blir det levert mye reklame selv om klistremerket sitter på, sier hun til Sandefjords Blad.

Krimsjef i Sandefjord-politiet mener Olsen har gjort hytteeierne på Solløkka en stor tjeneste.

- De bør takke henne for innsatsen. En full postkasse er tydelig signal om at det ikke er noen i hytta, sier han. I Sandefjord er det ca 50 hytteinnbrudd i året. Det er ikke mye sammenlignet med andre områder i landet.

- Folk er blitt flinkere til å fjerne alt av høyere verdi når hyttesesongen er over. Det gjør hyttene mindre interessant for innbruddstyver, sier han.

Edda distribusjon leverer gratisaviser til alle i Vestfold. Det er likevel mulig å reservere seg mot dette, på samme måte som reklame.

- Du kan merke postkassen, og fortelle at du ikke ønsker gratisaviser. Dette skal budene våre respektere, opplyser Anibal de la Vega hos Edda distribusjon.

KLIKK HER FOR Å KOMME TIL HYTTEAVISENS FACEBOOK-SIDE