Bildet: Dette er de nye driverne av Felle Landhandel, Anne Britt Felle (38år) og Unni Felle (35år).

Tekst: Elisabeth Hvitsten post@hytteavisen.no

– Butikken var godt innarbeidet i markedet. Representanter for lokalbefolkningen dannet i samarbeid med hyttebefolkningen et aksjeselskap, kjøpte bygningsmassen og fikk tak i folk som ville være ansvarlig for driften, sier styreleder i Felle landhandel eiendom, Knut Martin Felle.

Bygda Felle har 45 husstander med til sammen rundt 130 fastboende innbyggere. Cirka 200 hytter ligger i umiddelbar nærhet til tettstedet, og ferienæringen vokser årlig.
 
Ønsker samlingspunkt
Høsten 2009 byr på ytterligere arbeid for ildsjelene i aksjeselskapet. Nå utvides bedriften med egen matservering.
– Bygningseierne ønsket å etablere gatekjøkken eller restaurant i det ledige lokalet som henger sammen med butikken. Dagligvarehandelen går relativt bra, men inntektspotten kan etter min mening fordobles med det nye prosjektet. Hyttefolket kan svinge innom restauranten for å få et varmt måltid før hjemveien tas fatt, forklarer Felle.
 
Selskapets styreleder har ikke kun avkastning i kroner og øre som mål for serveringsstedet.
 
– Vi håper dette blir et samlingspunkt, en sosial plass der man kan få seg et glass øl og ha arrangementer, sier han.
Forskjønnelse av restaurantens uteområde er med i de fremtidige planene. Arbeidet blir basert på dugnad. Det er lett å engasjere folk, sier Felle fornøyd.
 
– Positive ringvirkninger
– At hyttefolket engasjerer seg i lokalsamfunnet, og er villige til å risikere egenkapital, er ekstremt positivt, sier Felle.
Flere samarbeidsprosjekter mellom bygdas hytteeiere og lokalbefolkning er i gang og noen er allerede gjennomført.
– Nå er grendas faste befolkning og hytteforeningene i ferd med å danne et løypelag. Hyttefolket har også tidligere deltatt i større sosiale og idrettsmessige aktiviteter, sier han og viser til at flere hytteeiere har styreverv i det lokale idrettslaget, samt at gjestene deltar i ulike dugnadsgeskjefter - som Treungenfestival og bygdas markedsdag.
– At hyttegjestene viser at de er en ressurs gir positive ringvirkninger både i lokalsamfunnet og overfor kommuneledelsen, understreker Felle.