VEIERLAND: Her er politikerne i teknisk hovedutvalg på befaring til Tangen brygge. I midten med saksdokumentene står Tor Hovi fra plan- og reguleringsseksjonen i Nøtterøy kommune. Ved siden av i caps står fastboende Jan Ove Evensen og argumenterer. Bak dem sees hyttenabo Thor-Christian Lorange. Hyttenabo Olav Svennevik i rødt til venstre. 
Foto An-Magritt Larsen 
– Vi er ikke imot anlegget, men størrelsen som er planlagt, henger ikke på greip, sa hytteeier Thor-Christian L’orange da politikerne i planutvalget i forrige uke steg i land på Tangen brygge.


Imot størrelsen

Det er stort behov for bryggeplasser på Veierland, og reguleringsplanen fra Tangen båtforening legger opp til en utvidelse og ombygging av bryggeanlegget i Tangen, småbåthavn med inntil 47 plasser, offentlige trafikkområder og friluftsområder. Ferjekaia skal også få en bedre løsning med varierte av- og påstigningsmuligheter.

Flere naboer har protestert gjennom sine advokater. Den vesentlige uenigheten mellom grunneiere og båtforeningen, er størrelsen på bryggeanlegget.

– Vi er opptatt av å få ryddet opp her, men de store planene som legges for småbåthavn her nå, går bare rett og slett ikke, sa L’orange. Naboene er bekymret for at landarealene for sykler og annet tillatt kjøreredskap skal bli for liten.

L’orange og hyttenabo Olav Svennevik var møtt frem på befaringen til hovedutvalget for å tale sin sak til politikerne. Før sluttbehandling av reguleringsplanen, ønsket utvalgets ni medlemmer å se nærmere på området rundt Tangen brygge.

Reguleringsplanforslaget for Tangen brygge ble lagt ut på høring i desember i fjor. Fylkesmannen i Vestfold ser på planforslaget som en viktig avklaring mellom arealbruksinteressene, og mener planen gir et godt grunnlag for en opprydding og videre utvikling av allmenne interesser i området. Nytt felles småbåtanlegg og en forbedret ferjeløsning ser etaten på som en nødvendig forutsetning for å hindre etablering og videreutvikling av enkeltbrygger.


Delvis hørt

– Jeg er overrasket over at vi som naboer og grunneiere ikke har fått være med å utforme og påvirke i planleggingsfasen, fortsatte L’orange, mens han viste politikerne rundt i området.

– Enten må anlegget reduseres vesentlig, eller så motsetter vi oss hele greia. En ganske stor del av dette området eies tross alt av private personer, sa L’orange og fikk støtte av Svennevik.

Fastboende Jan Ove Evensen var også møtt frem på hovedutvalgets befaring. Han ønsker det planlagte bryggeanlegget velkommen: – Jeg er her for å få frem at vi trenger båtplassene. Jeg synes ikke anlegget blir for stort, sa han.

Hytteeiernes bønn nyttet delvis. Tilbake i møterommet på Tinghaug, stemte flertallet i hovedutvalget for å redusere antall båtplasser med åtte. Forslaget kom fra Bård Fuglevik (Ap). L’orange mener reduksjonen er for liten, men naboene avventer videre skritt til de ser nye tegninger.

Tekst og foto: An-Magritt Larsen 
www.oyene.no