Tekst: Tom Brodin

Men så tok det plutselig slutt da Eva M. Husås Walberg og Arnhild Lukassen for noen måneder siden overtok driften. De ville drive økologisk.

Vil ha øl, pølser og godis

Kritikken lot ikke vente på seg, på Facebook: – Hvorfor kan vi ikke få kjøpt ting som vi trenger? Dopapir, bark, smør, melk, litt tørrmat for å nevne noe. Og i tillegg hadde det vært kjekt med litt godis til barna. – Hvorfor ikke fire litt og få inn litt tradisjonell mat i tillegg til det økologiske? Hva er galt med skinkesteik og elgkarbonader? Eller hva med å servere dagens til en grei pris? Dette er jo også mat de fleste barn spiser! Vært på Sjusjøen i dag og brukt penger på øl, is, pølser og pommes frites. Knall servering. Disse pengene hadde normalt blitt brukt på Hygga. Innfri ønskene, la folk få reserve bord, la barna få pølser og is, la de voksne få kjøpe seg en halvlitersboks med øl, la dem som går langt på ski få kjøpe sine lokale aviser. Akkurat nå føler jeg dessverre at det henger ei stor grå sky over Hygga.

Ble politisak

Det var lederen av Ljøsheim og omegn vel, Lars Ove Wangensteen, som laget facebookgruppa Hyggas Venner for at gjestene skulle få fortelle driverne hva de mente om omleggingen. Dette ble oppfattet som trakassering, og Wangensteen ble politianmeldt. Driverne mener at de er blitt motarbeidet fra første stund.

– Drittlei opphøgde pottiter og annen drittmat

Men driverne får så absolutt ikke bare pepper. Det vanker en god del verbale søtsaker også, økologiske sådanne, som denne: – Har fulgt med på Facebook. Må si jeg er helt stum, er det mulig og henge seg opp i så mye tull. De som skriker høyest her er de som savner øl og pølse med opphøgde pottiter med grillkrydder. Nå er det vel på tide dere skjønner at vi ikke lever på begynnelsen av 80-tallet lenger. Det finnes masse tradisjonell mat som kan tilberedes med og uten økologiske varer. Men er vi virkelig der at pølse og opphøgde pottiter er tradisjonelt? Da får dere stikke på Shell i Brumunddal og kjøpe dere en burger eller pølsemeny på vei ned fra fjellet. Jeg har selv to barn, og de spiser alt, siden de har fått forskjellige alternativer hjemme. Må samtidig si at jeg er drittlei av bare fådritt mat på barnevennlige steder som for eksempel Hunderfossen og Tusenfryd. Syns det er positivt med annen mat på Hygga. Jeg ser rett og slett ikke problemet. Flott med folk som tenker nytt og prøver det ut. Gi dem en sjanse, kanskje de lykkes, kanskje ikke, men la dem få prøve. Jeg ønsker dem masse lykke til!

Flyttet skirennet

Det hører med til historien at velforeningen flyttet påskerennet hundre meter unna Hygga, hvor det har vært arrangert tidligere. Så fikk de mer enn sju hundre ungene helt vanlig usunn pølse i lompe, som andre påsker. Ifølge nettstedet kortreist.no opplyser Wangensteen at vellet ville at Hygga Kro skulle stå for kiosksalget, men at de ikke ville selge det vellet ville.