Norges Hytteforbund har i en årrekke vært et talerør for hyttefolket - først og fremst i hyttepolitiske spørsmål. Forbundet sies å ha 35.000 hytteeiere i sitt nettverk, men går nå inn i en kritisk tid uten styreleder. Hytteforbundet fikk nylig en utfordrer i konkurransen om hytteeiernes gunst, Norsk Hyttelag. I en hovedsakelig dugnadsdrevet organisasjon byr situasjonen derfor på ekstra utfordringer. Ingen av kandidatene valgkomiteen hadde forespurt var villig til å påta seg den krevende oppgaven. Tre av styremedlemmene hadde meldt fra om at de ikke tok gjenvalg. Dessuten døde nestleder Tore Rasch i fjor høst.

Fire nye inn

Dermed kommer fire nye inn på de syv styreplassene. Mangeårig styremedlem Per Pedersen, Sofiemyr, som har vært nestleder etter Tore Raschs død, ble gjenvalgt, likeså Trygve Jarholt, Rykkin. Nye medlemmer inn er Turid Knudsen, Trondheim, Grant Gundersen, Porsgrunn (opp fra vara) og Birgitta Ericsson (Lillehammer). Nye varamedlemmer ble Mathias Dannevig, Lier, og Finn Ø. Jensen, Larvik.

Lederjobb på omgang?

Hyttetinget overlot til styret å finne en løsning på lederproblemet. En ordning kan bli at styreledervervet går på omgang blant styremedlemmene.