Lørdag etter messepåning var det godt med folk utendørs.

 Besøket var fredag på nivå med fjordåret. Tradisjonellt er besøket økende på lørdag og søndag.

Både besøket og salget har vært godt så langt på Norsk Hytteliv 2009

Vi har fått tilbakemeldinger om godt salg og stor interesse fra de besøkende, sier Per Levik etter første dag av messen.

- Besøker viser også en stigning fra 2008 og vi forventer godt besøk resten av helgen, sier Levik.

 Fornøyd messegeneral Per Levik


- En godt synlig trend under årets Norsk Hytteliv finner man på møbelområdet, sier messegeneral Per Levik til hytteavisen.no. Furu er på vei ut og inn kommer designmøbler også i hyttene. Det er definitivt slutt på å flytte de brukte møblene hjemmefra til hytta, sier Levik. 

- Nå vil vi ha en moderne stil, som i hjemmet, sier han. Dette viser seg i de mange utstillingene av møbler som er å finne på årets messe. Møblene har gjerne også et patinert preg.

Rekordmange leverandører og produsenter er å finne blant de ca 200 utstillerne.

- Blant de 200 utstillerne har vi flere leverandører enn noen gang. De fleste produsentene og leverandørene skjønner at de i større grad enn tidligere må gjøre seg synlig for kundegruppene, sier messegeneral Per Levik til hytteavisen.no.

Hyttelivs-messen åpnet på Exporama torsdag ved lunsjtider og mange besøkende ventet på å slippe inn. Utstillertallet er samlet sett som tidligere år. Her finnes så å si alt mellom himmel og jord for hytteinteresserte, enten man tenker på fornyelse av sin eksisterende hytte eller planlegger investering i nytt.

Design-møbler inn
- Kan man lese nye trender ut av årets utstilling, Levik?
- En godt synlig trend finner man på møbel-området. Furu er på vei ut, inn kommer designmøbler også i hyttene. Det er definitivt slutt på å flytte de brukte møblene hjemmefra til hytta, sier Levik. Nå vil vi ha en moderne stil, som i hjemmet.

Møbler i moderne stil er på full fart inn i norske hytter.

Hyttelivs-messen har årlig omkring 20 000 besøkende. Ingenting tyder så langt på mindre publikumsinteresse denne gang.

Gass-doen er kommet
Det er ikke til å komme fra at mange som besøker hyttemessen er på utkikk etter siste nytt når det gjelder ”do-løsninger”. De burde finne noe interessant denne gang: I disse dager lanseres nemlig do-løsningen som drives på gass. – Dette er en løsning som kommer for fullt nå, sier Levik.

Moderne hyttekjøkken fra Femund Interiør

”Hyttetunet” på Hellerudsletta der en rekke leverandører har sine visningshytter er også denne gang innlemmet i messen. I tillegg er det bygget mange anekser og småhytter i anledning utstillingen. Noen ”krafige” byggverk finner man også inne i utstillingshallene.

 

Full fres hos Hyttetorget

Den gamle utstillingshallen er på ca 6000 kvm. Den nye byr på 8000 kvm når den er ferdig.