Den enkle fjellhytta ved Tverrvatnet i Nordland er uten strøm og vann. Ganske sliten er den også, hvilket megleren opplyste om i annonsen. Men hyttas skrøpelige forfatning til tross, var interessen stor fra budgiverne. Det tok bare ca en uke før eiendommen var solgt, skriver Rana Blad.

Nordland 2
Er utsikten god og naboene et stykke unna, kvier ikke hyttekjøpere seg for å satse. Foto: Rede Eiendomsmegling

Beliggenheten trigger

Meglerens prisantydning var 350 000 kroner, men budgivningen stoppet først på 550 000 kroner. 

– Det var mange personer på visning, tre ble med på budrunden, forteller eiendomsmegler Turid Brendås i REDE Eiendomsmegling til avisa. Megleren mener det er beliggenheten som har trigget budgiverne. Siden det er vanskelig å få tak i en fritidseiendom i dette området, er det ofte rift om de som kommer for salg.

32 kvadratmeter

Hytta er på 32 kvadratmeter, det er god avstand til andre hytter i området som er definert som et LNFR-1-område. Her er det generelt byggeforbud og byggetiltak, også på eksisterende bygninger, må eventuelt skje gjenniom dispensasjon. 

Forøvrig ble en annen hytte i området solgt for 1,5 millioner kroner - 700.000 kroner over takst - tidligere i vinter. Også denne hytta var av det enkle slaget uten innlagt vann og strøm.