Vg.no skriver at det er ikke mangel på kjøpere som vil bla opp tosifrede millionbeløp for hyttedrømmen ved sjøen, men etter to-tre knallår med mange luksushytter til salgs er det nå lenger og lenger mellom godbitene.

 VG har sjekket hyttesalgene på over ti millioner kroner hittil i år, og de er det ikke mange av. Flere av fritidseiendommene som er solgt, har gått langt under prisantydning, skriver at Vg.no.

Meglere VG har snakket med, tror toppen er nådd, samtidig som de få prakthyttene som blir lagt ut for salg, vil gå til høyere priser enn før.

- Tilbudet er lavere enn i fjor, og det vil bli enda lavere neste år. Generasjonsskiftet begynner å nå slutten. Det bygges ikke mer i strandsonen, og samtidig har eierskapet av mange av disse hyttene flyttet seg fra tradisjonelle til kapitalsterke eiere. Det skal mye til for at de kapitalsterke eierne selger igjen, sier Gunnar Sædberg i Meglerhuset Sædberg AS, som har meglet hytter på Sørlandet i mer enn 20 år.

Hittil i år har Meglerhuset Sædberg solgt fire fritidseiendommer til over ti millioner kroner. Den dyreste gikk ifølge Sædberg for litt over prisantydningen på 17,5 millioner kroner. Men denne eiendommen i Søgne nedenfor Kristiansand har boplikt og kan derfor ikke brukes som hytte. Den neste fritidseiendommen på listen gikk for cirka 12 millioner kroner, og de to neste for rundt 10 millioner kroner, skriver vg.no

Vg.no skriver videre at heller ikke i Vestfold har luksusmarkedet vært brennhett de siste seks månedene.

- Det har ikke vært mange spennende eiendommer i det sjiktet hittil i år. Allerede i fjor og spesielt i år virker det som mye av det dyreste er tatt. Det er ikke tvil om at kjøperne er der, problemet er tilbudssiden. Fremover vil det kun tikke inn en og annen eiendom innimellom, tror Jørgen E. Petterson, daglig leder i Krogsveen i Tønsberg.

Han har ikke solgt noen hytter over ti millioner kroner hittil i år. Det har heller ikke Nils O.M. Nordvik i Nordvik Partners. - Vi har ikke hatt noen på denne siden av jul. Det er veldig mange som har kjøpt fine steder de siste årene, og de har ikke lyst til å kvitte seg med dem. Det gjør at det blir færre slike hytter på tilbudssiden, sier han.

I juli kommer han til å legge ut to luksushytter i Indre Oslofjord til mellom 10 og 15 millioner, melder vg.no

Vg.no skriver at Midgaard & Opthun Ans i Kragerø har kun solgt en fritidseiendom over ti millioner i år. Den flotte strandeiendommen på Skåtøy i Kragerø gikk for 2,5 millioner kroner under prisantydning.

Pengesterke kjøpere kan likevel sikre seg en og annen godbit også i år.

Meglerhuset Sædberg AS har nemlig et landsted med en prisantydning på 28 millioner kroner i nærheten av Lyngør ute til salg. Den kan nå opp mot norgesrekorden fra sommeren 2004, da Karl Johan Sunde bladde opp 35 millioner kroner for Ola Mæhles hytte i Blindleia.

Også en fritidseiendom på Tjøme kan bli solgt for en saftig pris i løpet av de nærmeste ukene. Prisantydningen er 20 millioner kroner for den 13 mål store strandeiendommen med utsikt mot Færder,skriver vg.no