Når Hyttemessen åpner dørene i dag finner publikum rekordmange utstillere i hallene. Nordmenns interesse for hytter ser ikke ut til å kjenne noen grenser. Hyttesalget er all time high. Eldre etablerte hytter renoveres og pusses opp i stor stil. Bare på oppussing bruker nordmenn 9-10 milliarder på hyttene sine hvert år. Hyttemessen på Exporama Senteret er for mange det stedet hvor de skaffer seg oversikten over nye produkter og henter inspirasjon til prosjekter på hytta - inne og ute.

Sunwind solcelle
Mye nytt på solenergifronten på Hyttemessen

Nytt under solen

Mye skjer blant annet på solenergifronten.

- Solenergi er i vinden som aldri før. Kompakte kraftstasjoner innbygget i kraftige aluminiumsskap  og med forsyning fra kraftige solcelleanlegg, er ettertraktet hos mange med hytter utenfor infrastrukturens allfarvei, forteller Odd Huse.

Zolas
Lars Meiners el-anlegg vises for første gang på Hyttemessen.

Europa-premiere

Solenergispesialisten Lars Meinert fra Hadeland har det med å komme med nyheter til hver eneste hyttemesse. Så også denne gang. Dette er ”all-in-one”-løsningen med solcellepanel, batteri, regulator og alt som skal til for å forsyne hytta med strøm. App-styrt så klart.

- Vi tar i bruk stadig flere dippedutter på hyttene våre, men glemmer at de gamle solcelleanleggene på ingen måte er dimensjonert for å levere strømmen som trengs, sier Meinert. Det hollansk produserte anlegget han har med vises for første gang i Europa - på Hyttemessen.

Espegard[1]

Hygge og nytte

Hyttemessen er stedet for å hente impusler også til hyttekosen. Bakeovner har vært i skuddet en stund nå og nye modeller lanseres stadig. Nå kommer også Espegard med en vedfyrt ovn hvor utelivets matelskere kan lage pizzaen eller bake brød. Premiere på Hyttemessen her også.

Sunwind toalett
Sunwind lanserer forbrenningstoalett.

Nytt fra toalettfronten

Aldri hyttemesse uten nyheter på toalettfronten. Nå melder Sunwind seg på i konkurransen om kundene som ønsker seg et moderne toalett på hytta. Fra før er de store aktørene her Cinderella og Jets. Etter fire års utviklingsarbeid lanserer Sunwind nå El-dorado, forbrenningstoalettet som ikke trenger vann og avløp. Derimot må det ha 230 volts sgtrøm.