Arrangørene, Per Levik og Tore Bjørnstad, er begge svært godt fornøyd med åpningsdagen.

- Dette er jo noe helt nytt for oss alle - utstillere, publikum og oss som arrangører. Vi er imponert over å se hvor godt forberedt utstillerne er. De har jo også jobbet på helt nye måter fram til denne messen, sier Tore Bjørnstad.

Noen små tekniske "hakk" kunne merkes underveis i avviklingen, men i det store og hele gikk åpningsdagen greit avviklingsmessig. 

- Dette er tross alt et pionerprosjekt og nytt på alle måter, så slikt må man jo nesten regne med, legger Bjørnstad til.

Faglige foredrag

Tradisjonelt kommer mange til hyttemessen for å hente inspirasjon og faglig input. I tillegg til all den kompetanse på hyttespørsmål som er tilgjengelig hos utstillerne, inviteres publikum til å besøke det digitale auditoriet hvor det holdes hyttefaglige foredrag om såvel aktuelle praktiske hyttefaglige spørsmål som hyttejus. 

Dette er programpostene i utstillingens auditorium:

kl 1100: Nordia Law - Regulering av festeavgifter og innløsning.

kl 1200: Seljord Varme - Pizzabaking i steinovn

kl 1300: Bergene Holm - Tre på hytta - tradisjon og trend

kl 1500: Sikom - Ring hytta varm - dern smarte hytta

Utstillere som dekker det meste

De mer enn tjue utstillerne dekker flere områder av hyttelivet - nye hyttemodeller, tomter, utstyr og tjenester av forskjellig slag. Publikum møter dem på digitale stands inne i den virtuelle hallen.

- Her kan de «vandre» fra stand til stand, møte representanter for utstillerne, søke råd og tips via chatten deres, bli med i videosamtaler, utforske produkter og tjenester og ikke minst sjekke aktuelle tilbud, forklarer Hyttemessens Per Levik. 

Underholdende også

Det spesielle med den virtuelle hyttemessen er at publikum nå kan delta uansett hvor de oppholder seg online.

- Dette er noe helt annet enn vårt store publikum er vant til. Å avlegge messen et besøk er like lett som å navigere rundt på en nettavis, forsikrer messearrangørene. På standene kan de samtale med representanter for firmaene, se videopresentasjoner, laste ned kataloger og annet materiell - og be om et godt tilbud, hvis det skulle være aktuelt, sier Per Levik. Ikke glem at det også er ganske morsomt å "vandre rundt" i dette miljøet, legger han til.

Messe

Den tradisjonelle «fysiske» Hyttemessen finner sted 24.-26. september på X Meeting Point, også kjent som Hellerudsletta. 

- Da ser vi fram til å kunne arrangere den i kjent stil og med den store bredden publikum er vant til å finne, sier Tore Bjørnstad. 

Samarbeidspartnerne Hyttemessen har valgt er selskapene Myonvent og North Stories, som forestår den tekniske tilretteleggingen.