33 hyttetomter med nydelig utsikt mot Eigerøy fyr er allerede stukket ut mellom knausene høyt over Jærhavet. Skiltene viser at mange av hyttene skal bygges på naturens egne utsiktspunkter, på små flater i det knudrete landskapet der som oppstår der Dalane møter Jæren. 
Byggmester Tor Inge Larsen titter fram på et av platåene, nyter utsikten og tror det blir rift om tomtene.
Planen for utbygging er førstegangsgodkjent i kommunen, og skal til endelig behandling i Hå kommune til våren. Videre fremdriftsplan sier at opparbeidelsen på hyttefeltet skal starte i høst, og at de første hyttene skal stå klare neste vår.  Statens Vegvesen har også benyttet anledningen til å regulere inn en tunnel gjennom området, slik at dagens riksvei 44 kan utbedres når det blir satt av penger, melder Stavanger Aftenblad.

Usikkert med pris
- Vi vet ikke ennå hva prisen vil ligge på for disse hyttene. Når anbudet for veier, kommunalt vann og avløp er klart vet vi mer om det. Men det blir jo hard konkurranse om hyttekundene her sør, og det kan jo slå positivt ut for folk som vil realisere hyttedrømmen ved Jærhavet, tror byggmester Tor Inge Larsen.
Prosjektene kommer nå som perler på en snor i området. Hå kommunestyre ga i februar grønt lys for 121 hytter og 38 ferieleiligheter, og Asplan Viak planlegger 22 nye hytter, 19 eneboliger og reiselivsanlegg for grunneierne ved Holmane. Denne planen klargjøres nå i kommunen for offentlig ettersyn. I tillegg er det åpnet for 15 nye hytter i Varden, skriver Stavanger Aftenblad.

Mange prosjekter
- Ja, det blir mange prosjekter på en gang, bekrefter overingeniør i bygningsetaten i Hå, Asbjørn Netland. Hytteplanene kommer nå fordi kommunen endelig har fått på plass en kommuneplan der strekningen er godkjent som nytt satsingsområde for hytter og reiseliv. Men det blir fortsatt nesten umulig å bygge hytter videre oppover langs Jærstrendene, konstaterer Asbjørn Netland overfor Stavanger Aftenblad.