– Vi klarer ikke å betjene den gjelda som ligger i selskapet fra tidligere, med produksjon på fem steder. Nå er det bare produksjon i Alvdal, forteller Sætre til Alvdal midt i væla. <>Firmaets omsetning er som en følge av dette redusert fra rundt 60 millioner kroner til mellom 12 og 13 millioner kroner, og Sætre forteller at gjeldsbyrden dermed ble for tøff. Derfor begjærte Malmlaft AS altså oppbud nylig.

Ifølge Sætre ligger firmaets gjeld på rundt 12 millioner kroner.

Les også: Vil ikke hjelpe hytteprodusent

– Bare gjelda som ødelegger

Lederen sier til Alvdal midt i væla at det er paradoksalt at Malmlaft AS må kaste inne håndkleet akkurat nå. Han mener at selskapet rent driftsmessig definitivt er over kneika, og inne i en god stim. Videre understreker han at både Malmlaft AS og Alvdal trevare har en god ordrereserve.

– De ansatte har virkelig stått på, det er gjort mange gode grep og vi har aldri hatt en bedre produksjon enn akkurat nå, sier Sætre, og legger til: – Det er bare gjelda som ødelegger.

Les også: Malmlaft vil ha hjelp over kneika

Vil starte nytt selskap

Sætre skal ha jobbet knallhardt for å få på beina et nytt selskap som kan overta ordrene og komme i gang igjen med produksjon så fort som mulig, melder Østlendingen.

– Vi vil gå i dialog med banken og bobestyreren. Det er opp til dem å bestemme, men vi har ei pakke klar for en restart som vi håper de vil gå med på, sier Sætre. Han berømmer de ansatte for viljen til å jobbe for nye løsninger.

Godkjenner av bank og bobestyrer den nye konstruksjonen, innebærer det at også de ansatte kommer inn på eiersida. Det er også aktuelt med eksterne aktører er.

– Alle ansatte har stilt seg bak løsningen og ønsker å være med videre, sier Sætre.

Han understreker at det nye selskapet er avhengige av å komme raskt i gang, slik at de ikke mister ordre eller kunder.

KLIKK HER FOR Å KOMME TIL HYTTEAVISENS FACEBOOK-SIDE