Nrk.no skriver at 12 hytter tilhørende Forsvarsbygg ligger nå ute for salg på nettstedet finn.no. Hyttene ligger inne på Regionfelt Østlandet i Åmot. Forsvaret har ikke lenger bruk for hyttene, og derfor blir de revet om ingen kjøper dem.

Varierende standard
Prisen på hyttene ligger på alt fra en krone til 61.000 kroner, som er den dyreste hytta. Bygningene er taksert av takstmann.

- Standarden på hyttene og koiene varierer veldig, derav de ulike prisene, forklarer overingeniør og saksbehandler Dag Kjetil Gjerdrum i Forsvarsbygg til avisa Østlendingen.

Nrk.no skriver at den eldste hytta er fra 1803, mens en annen hytte ble satt opp i 1993. Noen av hyttene selges med utedo, stall eller kjeller.

Forsvaret overtok hyttene da regionfeltet ble bygd, men har ikke lenger bruk for dem. I flere tilfeller vil kostnadene ved rivning være større enn en verdien på hyttene.

Må flytte hytta selv
Østlendingen skriver at det allerede er kommet inn bud på hyttene,  både fra privatpersoner og bedrifter. Kjøperne må selv flytte hyttene innen september.

- Det kreves en viss kompetanse for å flytte en hytte. Brakkene kan en riktignok få med seg enkelt ved hjelp av en lastebil med kran. Det er heller ikke så vanskelig å flytte de laftede tømmerkoiene, sier Torbjørn Henriksen i Skifte Eiendom, som står for salget.

Bygningene med bindingsverk er noe vanskeligere å flytte, men Henriksen tror hyttene vil gå unna, og tror flere av dem vil gå over takst, skriver Nrk.no 

- Uansett er det ikke noe vi kommer til å tjene så mye på, sier han.

Bilde: Finn.no