- Hvis utviklingen fra første halvår i år fortsetter, vil det bli omsatt 10 000 hytter i Norge i år. 6 000 av disse er nybygde. Den prosentvise veksten i antallet hytter tilsvarer tilskuddet av nye boliger, sier seniorkonsulent Hans Petter Skogstad i Opinion til Dagens Næringsliv, skriver n24.no 

En analyse selskapet har utført for Eiendomsmegler1 viser at Nordmenn vil ha større hytter med bedre fasiliteter. Betalingsviljen er også tilstede hvis beliggenheten er riktig.

Siden år 2000 har den gjennomsnittlige fjellhytte vokst med 15 kvadratmeter til 101 kvadratmeter, mens sjøhyttene er 81 kvadratmeter i snitt, en økning på 10 kvadratmeter, skriver n24.no

På tross av at sjøhyttene er mindre koster de gjennomsnittlig 1,4 millioner kroner, mens en hytte i fjellet går for 1,2 millioner.

n24.no avslutter med at det er i fjellet man ser den største økningen i antall hytter, noe som forklares med at det er knapphet ved sjøen. Hver femte norske husstand eier sin egen hytte, ifølge Dagens Næringsliv.

Foto: Jøra Bygg AS