Vegard Furunes frister med fjelltomter i stort utvalg på Hellerudsletta denne helgen

- Over tyve fjellområder og dalfører er representert, så her kan man snakke med tomtetilbydere fra hele Sør-norge i løpet av et par timer. Kanskje hyttedrømmen kan ta form denne helga, sier talsmann for tomtemessa, Vegard Furunes. Her kan man få grunneiere selv i tale, og knytte direkte kontakter med lokalkjente i dalen man drømmer om. Det går an å spørre om det meste, om muligheten for aktiviteter i nærheten av tomta, jakt, fiske og skiterreng. Er man interessert i en bestemt tomt kan man kanskje også gjøre en god handel direkte med grunneier, som ofte vil være å finne på standen i egen person.
Messa holder åpent lørdag og søndag fra 11.00 til 17.00 og det er gratis adgang.

Godt norsk
Tomtemessa på Hellerudsletta har i år større utvalg å vise fram enn noen gang, og det er på syvende året på rad at man kan gjøre seg kjent med tomtetilbudet. På messeområdet er dessuten å finne mange utstillere av hytter i ulik utforming, og det er gjennomgående solid norsk håndverk og kvalitet i materialer i alt som er utstilt.
- Vi som stiller ut her merker fortsatt god etterspørsel etter håndverkshytter, og føler ingen akutt nedgang i salget, forteller Furunes. Han ser heller tiden fremover som spennende og forventer tydeligere behov for kvalitet og håndverk enn det fort kan være i voldsomme oppgangstider, slik det har vært de siste årene.
I følge Furunes vil det å bruke norske materialer være fornuftig rent klimamessig, en stor laftehytte binder like mye CO2 som dannes hvis man kjører jorden rundt 15 ganger, så tradisjoner, håndverk og miljøtankegang henger godt sammen.