Bildet over: Det ventes nok et år med mye regn både fredag og lørdag under Birkebeinerrittet, men arrangørene har utbedret løypen for nesten en million kroner og håper den skal holde. (Foto: Geir Olsen)

For dere som skal sykle Birken i helgen er det bare å stålsette seg for regn og gjørmete føre over fjellet mellom Lillehammer og Rena, skriver Østlendingen.

Det blir riktig nok ikke like kaldt som i fjor, da det var like kaldt på Skramstadsætra i rittet som i rennet. Værmelderne spår fra 10 grader og opp til 14–15 grader i løpet av dagen både fredag og lørdag.

LES OGSÅ: Går mot drømmeforhold under Birkebeinerrennet

– Dette er ikke noe drømmevær for oss, erkjenner Tor Skraastad, logistikkansvarlig i Birkebeinerrittet.

Tredje året med regn

For selv om det er OK temperatur meldt over fjellet, så kan deltakerne vente seg bøtter med regn i de om lag ni milene. Ifølge yr.no er det meldt 13 millimeter nedbør fredag og 15 millimeter lørdag.

LES OGSÅ: Birken på TV i seks land

Dette blir dermed det tredje året på rad at rytterne må tåle skikkelig møkkavær. Likevel tror ikke arrangørene på et like grisete ritt som i fjor.

– Vi har kostet på traseen 760.000 kroner og vi vil nok derfor ikke se et like gjørmete ritt som i fjor. Det er nå en helt annen standard på løypa, mener Skraastad. Spesielt rundt Djuposet, Bringbu og i utforkjøringene ned mot Lillehammer har arrangøren tatt grep.

Gleder seg ikke

Det gleder Birkebeiner Heidi Grønvold Bøe fra Elverum. Hun gleder seg nemlig ikke nevneverdig til årets ritt etter å ha sett værmeldingen.

– I fjor frøs jeg og var så bløt at jeg ikke klarte å gire. Så i år har jeg kjøpt tynne ullvotter og gule oppvaskhansker jeg skal sykle med, sier hun og lover å gå for sitt 5. merke.

Mange selger seg ut

Grønvold Bøe forteller at alt er bedre med Birken når det er opphold og pent vær.

Likevel lover hun å stille til start, men samtidig velger andre å selge startnummeret sitt. I skrivende stund ligger hele 468 startlisenser ute for salg på finn.no.

– Vi er veldig stolte av løypa vi har oppgradert, så vi håpet folk vil prøve den og se, sier logistikksjefen.

KLIKK HER FOR Å GÅ TIL HYTTEAVISENS FACEBOOKSIDE